• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στα δικαστήρια με την Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

    • Bloomberg
    Πρίγκιπας Χάρι

    Πρίγκιπας Χάρι


    Στα δικαστήρια κατά της Daily Mail βρέθηκε σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι, με την εφημερίδα να κατηγορείται για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής διασημοτήτων, ακολουθώντας πρακτικές όπως η υποκλοπή τηλεφωνικών κλήσεων και φωνητικών μηνυμάτων.

    Οι δικηγόροι του Δούκα του Σάσεξ, αλλά και αρκετοί διάσημοι, συμπεριλαμβανομένου του Έλτον Τζον, ισχυρίζονται ότι ο εκδότης της εφημερίδας, η Associated Newspapers, επιδίδεται επί χρόνια στην παράνομη συλλογή πληροφοριών. Κατά της εφημερίδας έχουν στραφεί επίσης οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ και Σάντι Φροστ.

    Η νομική διαμάχη με την Daily Mail θυμίζει το σκάνδαλο στο οποίο είχε εμπλακεί η News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ, η οποία χάκαρε κινητά τηλέφωνα και τηλεφωνητές διασημοτήτων, βουλευτών και μελών της βασιλικής οικογένειας. Οι διαμάχες που ακολούθησαν οδήγησαν σε κάποιες συλλήψεις και καταδίκες, καθώς και σε συστάσεις για τη μεταρρύθμιση των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

    Στην ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο εκδότης της Daily Mail ζήτησε από τους δικαστές να επιβάλουν περιορισμούς για κάποιες από τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην υπόθεση.

    «Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους πολύ σοβαρούς ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε αυτήν τη δίκη και θα υπερασπιστούμε σθεναρά τη θέση μας, εάν αυτό αποδειχθεί απαραίτητο», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Associated Newspapers.

    Οι δικηγόροι των διασημοτήτων υποστηρίζουν ότι από το 1993 έως το 2018, άνθρωποι που εργάζονταν για τις εφημερίδες υπέκλεπταν μηνύματα, παρακολουθούσαν ζωντανές κλήσεις, έπαιρναν στα χέρια τους λογαριασμούς τηλεφώνου και ιατρικά αρχεία και χρησιμοποιούσαν ιδιωτικούς ερευνητές για λογαριασμό τους, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανία: Τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν θα φέρουν τους τίτλους «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα»

    Στο Βατικανό σήμερα το πρωί η Λίνα Μενδώνη – Δεκτή από τον Πάπα

    Elon Musk: Βουτιά της αξίας του twitter στα 20 δισ. δολ. πέντε μήνες μετά την εξαγορά του έναντι 44 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ