• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Hertz: Στα χέρια του Καρλ Άικαν η τύχη της εταιρείας – Πόσα δισ. χάνει ο μεγαλοεπενδυτής

    • Bloomberg

    Ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Καρλ Άικαν


    Σε διαμάχη με μια βασική ομάδα πιστωτών της βρίσκεται η Hertz Global Holdings, ενώ η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας για τα δάνεια που δεν έχουν πληρωθεί εκπνέει σήμερα.

    Το αδιέξοδο μεταξύ της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων και των πιστωτών, στους οποίους περιλαμβάνονται και κάτοχοι ομολόγων καλυμμένων με περιουσιακά στοιχεία συνδεδεμένων με τον στόλο των αυτοκινήτων της, έχει προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ορισμένοι επενδυτές θεωρούν πιο πιθανό να αποζημιωθούν πλήρως, αν η Hertz υποβάλλει αίτηση πτώχευσης και αναγκαστεί να πουλήσει τα αυτοκίνητα που έχουν μπει ως εγγύηση για τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους.

    Η Hertz είχε προθεσμία μέχρι σήμερα, Παρασκευή, για να εξασφαλίσει τυχόν παράταση ή να καταβάλει πληρωμές ύψους περίπου 400 εκατ. δολαρίων. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η Hertz ίσως χρειαστεί να ζητήσει δικαστική προστασία τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα, ωστόσο, με μία πηγή, θα μπορούσε και να παρέμβει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, ο δισεκατομμυριούχος Καρλ Άικαν, για να σώσει την εταιρεία την τελευταία στιγμή και να προστατεύσει την επένδυσή του, αρχικού ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, η οποία σήμερα, με βάση την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή την Πέμπτη, αξίζει μόλις 170 εκατ. δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ