• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    SoftBank: Σε υψηλό 20ετίας με τη βοήθεια της Uber Technologies – Αυξάνουν την τιμή στόχο για τη μετοχή οι αναλυτές

    • Bloomberg

    Masayoshi Son


    Νέα υψηλά 20 ετών κατέγραψε η μετοχή της SoftBank, καθώς το πρόσφατο ράλι ανόδου των χρηματιστηρίων έδωσε ώθηση σε τίτλους που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της, όπως η Uber Technologies και δημιούργησε θετικές προοπτικές για εταιρείες που σχεδιάζουν την εισαγωγή τους στις αγορές, στην οποίες κατέχει μερίδια.

    Η αμερικανική εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ατόμων και αγαθών με μίσθωση, ανέκαμψε από τη βουτιά που σημείωσε κατά μετά την δημόσια προσφορά των μετοχών της πέρυσι, και καταγράφει κέρδη άνω του 70% από τις αρχές του 2020. Το ποσοστό 13% που κατέχει η SoftBank στην Uber έχει αξία περίπου 11 δισ. δολάρια.

    Η ιαπωνική πολυεθνική είναι επίσης βασικός μέτοχος στον αμερικανικό κολοσσό DoorDash Inc, που κατέθεσε αυτό το μήνα φάκελο για την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο.

    Η μετοχή της SoftBank κέρδισε ποσοστό 2,3% την Παρασκευή, με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 7,250 γιεν, το υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2000.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Citigroup αύξησε την τιμή στόχο της SoftBank σε 11,000 γιεν από 10,200 γιεν που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της, επισημαίνοντας τις βελτιωμένες προοπτικές κερδών που έχει η επενδυτική εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο. Επίσης, η Nomura Holdings Inc. αύξησε την τιμή στόχο στα 9,100 γιεν από 8,190 γιεν, για το ίδιο λόγο.

    After tumbling with the pandemic, shares have recovered to reach new highs

    Μια σειρά λανθασμένων κινήσεων της επενδυτικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχημένης δημόσιας προσφοράς (IPO) της εταιρείας WeWork, καθώς και ο αντίκτυπος της πανδημίας οδήγησε σε ρεκόρ ζημιών την περασμένη χρήση. Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son αποκάλυψε τα σχέδια του να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 4,5 τρισ, γιεν (43 δισεκατομμύρια δολάρια) για να αντιμετωπίσει τις απώλειες και να επαναγοράσει μετοχές της εταιρείας του, ύψους ρεκόρ 2,5 τρισεκατομμυρίων γιεν.

    Οι μετοχές αυξήθηκαν περισσότερο από 160% από τα χαμηλά τους Μαρτίου.

    «Βλέπουμε τεράστιο περιθώριο για περαιτέρω αύξηση των μετοχών, με φόντο τις επιθετικές επαναγορές ιδίων μετοχών της εταιρείας και τις προσπάθειες βελτίωσης των οικονομικών της στοιχείων”, έγραψε ο αναλυτής της Citigroup, Mitsunobu Tsuruo.

    Ο ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών ύψους 784,4 δισεκατομμυρίων γιεν, για την επιχείρηση Vision Fund, για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου, ένα σημάδι ότι οι επενδύσεις του σε νεοσύστατες εταιρείες αποδίδουν εν μέσω του ανοδικού ράλι των μετοχών τεχνολογίας.

    Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

    Αλλάζει ο γερμανικός δείκτης Dax: Πιο μεγάλος αλλά και πιο αυστηρός μετά το φιάσκο της Wirecard

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ