• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Societe Generale: Μείωση 3.700 θέσεων εργασίας για τη γαλλική τράπεζα

    • Bloomberg
    Frederic Oudea, CEO Societe Generale

    Frederic Oudea, CEO Societe Generale


    Η Societe Generale σχεδιάζει μειώσει κατά 3.700 τις θέσεις εργασίας της, στο πλαίσιο του σχεδίου που ανακοίνωσε πέρυσι για τη συγχώνευση των εγχώριων λιανικών της δραστηριοτήτων και την αύξηση της κερδοφορίας.

    Οι μειώσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2023 και 2025 και θα προέλθουν από “φυσικές” αποχωρήσεις, που υπολογίζονται σε 1.500 ετησίως, ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της την Τρίτη.

    “Η συγχώνευση δεν θα οδηγήσει σε αναγκαστικές αποχωρήσεις, σύμφωνα με την πολιτική που ακολουθεί η τράπεζας ως υπεύθυνος εργοδότης”, ανέφερε στη δήλωση ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Sebastien Proto.

    Τα μέτρα αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Frederic Oudea, τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν δεσμεύτηκε να εξοικονομήσει 450 εκατομμύρια ευρώ με τη συγχώνευση των δύο υφιστάμενων δικτύων της στη Γαλλία, της Societe Generale και της Credit du Nord.

    Όπως και οι περισσότεροι από τους ευρωπαίους ομολόγους της, η SocGen πρέπει να βρει τρόπους για να αυξήσει την κερδοφορία του λιανικού δικτύου της προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των αρνητικών επιτοκίων.

    Η νομική συγχώνευση, η οποία υπόκειται στην έγκριση εργαζομένων και κανονιστικών αρχών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2023. Η SocGen έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει 600 καταστήματα, αν και δεν είχε δηλώσει τότε πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν.

    Την περασμένη εβδομάδα, η SocGen, μαζί με την BNP Paribas και την Credit Mutuel, ανακοίνωσαν ότι αξιολογούν τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών ΑΤΜ στη Γαλλία.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ