• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε υψηλό πέντε μηνών παραμένει το πετρέλαιο

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Η τιμή του πετρελαίου διατηρήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, καθώς ο τυφώνας Laura πλησίασε απειλητικά τις βασικές εγκαταστάσεις διύλισης στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ και μια ανάλυση για τη βιομηχανία αποτύπωσε την αισιοδοξία που υπάρχει για την ανάκαμψη της ζήτησης ενέργειες στην Αμερική.

    Τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη ήταν σταθερά μετά από άνοδο 1,7% που σημείωσαν την Τρίτη. Η καταιγίδα αναμένεται να καταλήξει αργά την Τετάρτη ή νωρίς την Πέμπτη κατά μήκος της ακτής Τέξας-Λουιζιάνας και να χαρακτηριστεί ως τυφώνας κατηγορίας 3, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων. Πάνω από το 84% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει πλέον σταματήσει.

    Το American Petroleum Institute ανέφερε ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,52 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα και τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 6,39 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγές. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία μείωση των προμηθειών αργού αν οι εκτιμήσεις του κλάδου επιβεβαιωθούν από τα επίσημα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

    U.S. oil inventories likely fell for a fifth straight week

    «Ο αντίκτυπος του τυφώνα θα είναι βραχύβιος», δήλωσε ο Jun Inoue, οικονομολόγος στο Mizuho Research Institute. Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα, αλλά το West Texas Intermediate είναι απίθανο να ανέβει πάνω από 50 δολάρια το βαρέλι φέτος, είπε.

    Τα συμβόλαια Οκτωβρίου του WTI κινούνταν σταθεροποιητικά στα 43,36 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέα Υόρκης. Την Τρίτη έκλεισαν στα 43,35 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαρτίου.

    Τα συμβόλαια Οκτωβρίου του Brent ενισχύονταν κατά 0,3% στα 45,99 δολάρια, ενώ την Τρίτη σημείωσαν άνοδο κατά 1,6% κλείνοντας σε υψηλό πέντε μηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ