• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε υψηλά άνω των δύο ετών το ευρώ και η στερλίνα, αδύναμο το δολάριο

    • Bloomberg


    Το ευρώ και η στερλίνα σημείωσαν άνοδο και διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον δύο ετών, καθώς η αισιοδοξία ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία, συμπίπτει με την εξασθένιση του δολαρίου.

    Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,7% , στα 1,3554 δολάρια, ξεπερνώντας το υψηλό που κατέγραψε στις 4 Δεκεμβρίου και σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018.

    Το ευρώ βρέθηκε πάνω από τα 1,22 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2018, λαμβάνοντας ώθηση από τα ισχυρότερα των αναμενόμενων οικονομικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία ότι το σενάριο ανάκαμψης της περιοχής κερδίζει έδαφος.

    Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχώρησε για τρίτη ημέρα, καθώς το ρίσκο μειώνεται και οι επενδυτές λαμβάνουν θέσεις αν αναμονή της ανακοίνωσης της στρατηγικής της Fed, που θα γίνει γνωστή αργά την Τετάρτη.

    Sterling trades at highest level in more than two years

    Η στερλίνα σημειώνει διακυμάνσεις ανάλογα με την πορεία και τις αλλαγές που σημειώνοντας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις για το Brexit, καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ -το τέλος του έτους-  πλησιάζει.

    Καθώς απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες, η αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές θα βρουν κοινό τόπο έστω και την τελευταία στιγμή, αναζωπυρώνεται.

    Τα κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν εν μέσω της αυξημένης διάθεσης της αγοράς για ρίσκο, με την απόδοση των 10ετών να αυξάνεται έως και πέντε μονάδες βάσης, στο 0,31%. Οι χρηματαγορές, εν τω μεταξύ, πήραν πίσω τα στοιχήματα ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια στο 0% για να στηρίξει την οικονομία.

    Το ευρώ βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταγράψει την καλύτερη ετήσια επίδοση από το 2017. Το κοινό νόμισμα ενισχύεται από τις προσδοκίες ότι η νομισματική ένωση θα επιτύχει μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση, με το μπλοκ να υιοθετεί ένα ταμείο ανάκαμψης ορόσημο, με στόχο να συμβάλει στην έξοδο της περιοχής από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

    Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,3% νωρίτερα, φτάνοντας στα 1,2189 δολάρια στο Λονδίνο.

    Παράταση για Brexit και dot – plot: H Ebury για την εβδομάδα που αρχίζει στις αγορές

    Ευρώ: Στα 1,25 δολάρια ο επόμενος στόχος μετά το πρόσφατο ράλι

    Γιατί οι Ευρωπαίοι διαχειριστές των fund με τις μεγαλύτερες αποδόσεις φέτος ψηφίζουν κλάδο τεχνολογίας και το 2021

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ