• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ευρώ: Στα 1,25 δολάρια ο επόμενος στόχος μετά το πρόσφατο ράλι

    • Bloomberg


    Η πρόσφατη άνοδος του ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, έφερε πιο κοντά τον επόμενο στόχο των 1,25 δολαρίων.

    Τα μοτίβα των γραφημάτων δείχνουν ότι το ευρώ είναι πιθανό να σπάσει το σημαντικότατο αυτό επίπεδο. Το νόμισμα ενισχύεται επίσης από την ψήφο εμπιστοσύνης στην έγκαιρη αντιμετώπιση της πανδημίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από τις πιέσεις που δέχεται το δολάριο.

    “Ο δρόμος προς την τεχνική αντίσταση είναι σύντομος”, δήλωσε ο Lee Hardman, αναλυτής στο MUFG στο Λονδίνο, ο οποίος προβλέπει ότι το νόμισμα θα φτάσει στα 1,25 δολάρια στο εγγύς μέλλον. Πρόκειται για μια άνοδο κατά 2,8% από το επίπεδο των 1,2150 δολαρίων της Παρασκευής.

    Τα κέρδη 8,4% που έχει καταγράψει το ευρώ έναντι του δολαρίου φέτος, είναι τα μεγαλύτερα από το 2007, μετά βέβαια από την άνοδο άνω του 14% που σημείωσε το 2017. Το ευρωπαϊκό νόμισμα ευνοήθηκε από τις άμεσες κινήσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα πρωτοφανή μέτρα οικονομικής τόνωσης και το πακέτο διάσωσης που περιλάμβανε την πώληση κοινών ομολόγων.

    Common currency looks set to extend advance on longer-term charts

    Κατά τις προηγούμενες εβδομάδες η ανοδική του πορεία σταμάτησε για λίγο, αλλά στη συνέχεια έσπασε την αντίσταση των 1,20 δολαρίων. Ένα παρόμοιο μοτίβο παρατηρήθηκε μετά τις γαλλικές εκλογές το 2017, το οποίο κορυφώθηκε -με διάλειμμα- πάνω από 1,25 δολάρια, στις αρχές του επόμενου έτους.

    Οι αναλυτές δεν περίμεναν να φτάσει το ευρώ σε αυτά τα επίπεδα νωρίτερα από το τέλος του 2021 και οι επενδυτές βρέθηκαν απροετοίμαστοι.

    Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η ζώνη του ευρώ ενδέχεται να καταγράψει μία ακόμη ύφεση λόγω των πρόσφατων lockdowns. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να δημιουργήσει υποψίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μειώσει τα επιτόκια, κίνηση που θα επιβάρυνε το νόμισμα.

    Και δεδομένης της περιορισμένης μεταβλητότητας του, το ευρώ θα μπορούσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των traders που δραστηριοποιούνται στο αρμπιτράζ επιτοκίων, κυρίως εκείνων που επενδύουν σε νομίσματα αναδυόμενων αγορών, αιτία για την οποία το ευρώ υποχώρησε πριν δύο χρόνια και έως το 2019.

    Προς το παρόν, η ανοδική κίνηση του νομίσματος φαίνεται ισχυρή.

    Wall Street: Μακριά από τα υψηλά ημέρα και κάτω από τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones, λόγω έκθεσης της Pfizer

    OPEC+: Συμφωνία για αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου το 2021, αλλά με μικρότερο ρυθμό από το αρχικό σχέδιο

    ΜακΚόνελ: Ενθαρρυντικά σημάδια για επίτευξη συμφωνίας πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ