• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σας λείπει το Game of Thrones; Αυτό το κάστρο των 2,9 εκατομμυρίων είναι η τέλεια λύση

    • Bloomberg


    Όποιος νιώθει ότι του λείπει η σειρά Outlander μπορεί να πάρει μια γεύση από το πώς είναι να ζεις σε ένα κάστρο στο Castell Gyrn στη βόρεια Ουαλία. Με τιμή πώλησης τα 2,9 εκατ. δολάρια, το πέτρινο οχυρό πάει πακέτο με πανοραμική θέα, μια σπηλιά και ένα γλυπτό δράκο που βγάζει φωτιές όταν εισέρχονται σε αυτό επισκέπτες. (Εντάξει, απευθύνεται περισσότερο στους φαν του Game of Thrones).

    Σε αντίθεση όμως με το Winterfell ή το Dragonstone (σ.σ. κάστρα της σειράς Game of Thrones), το Castell Gyrn έχει ανακαινιστεί πλήρως. Δεν είναι απαραίτητες οι γούνινες κάπες.

    «Είναι ένα διπλο-λουστραρισμένο κάστρο», λέει στο Bloomberg ο ιδιοκτήτης του, Jeff Thompson, ο οποίος αγόρασε το κάστρο το 2005 και το ανακαίνισε εκ βάθρων, κάτι που κράτησε μια πενταετία. «Φαίνεται σαν κάστρο αλλά έχουμε αναδιαμορφώσει το εσωτερικό ώστε να δίνει την αίσθηση σπιτιού».

    Με 6 υπνοδωμάτια (τα 4 από αυτά με δικό τους μπάνιο), 3 αίθουσες υποδοχής, βιβλιοθήκη, σινεμά, δωμάτιο πρωινού και μελέτης και μια τραπεζαρία επενδεδυμένη με ξύλο οξιάς, η ιδιοκτησία βρίσκεται στις πλαγιές των Clwydian Hills, με θέα από την κοιλάδα ως την Σνοουντόνια και τη Βόρεια Ουαλία στα δυτικά και την οροσειρά του Berwyn στο νότο.

    Το Castell Gyrn απέχει 32 χλμ από την πόλη Τσέστερ, 48 χλμ από το Λίβερπουλ και 90 χλμ από το Μάντσεστερ, ενώ η πόλη Ruthin με την τοπική αγορά απέχει μόλις πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο.

    Το κάστρο, το οποίο σχεδιάστηκε και χτίστηκε από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα John Taylor, κατασκευάστηκε σε τέσσερις φάσεις από το 1977 έως το 1994 – αν και δείχνει εκατοντάδες χρόνια παλιότερο. Ο Thompson πρόσθεσε ένα ξενώνα δύο υπνοδωματίων και ένα γκαράζ για τρία οχήματα.

    Στον περίβολο, συναντά κανείς διάφορα αγάλματα από ντόπιους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης μιας σπηλιάς, ενός αετού και ενός δράκου.

    Και ο δράκος;

    «Είναι πολύ αστείο», εξηγεί ο Thompson για το άγαλμα που δημιουργήθηκε το 2013. Ένα χρόνο αργότερα, απέκτησε και τη φωτιά του (η οποία πυροδοτείται από προπάνιο).

    Ο δράκος βγάζει φωτιές όταν ανοίγουν οι σιδερένιες πόρτες. Αντίθετα με τους δράκους του Game of Thrones, αυτός έχει διακόπτη που κλείνει, τονίζει ο Thompson.

    Το κάστρο διαθέτει επίσης και άλλες – λιγότερο ερπετοειδείς – υποδομές, όπως μια περιποιημένη αυλή με μονοπάτια στρωμένα με χαλίκι και ειδικό χώρο για άναμμα φωτιάς το βράδυ.

    Ο Thompson και η σύζυγός του αγόρασαν το κάστρο ως εξοχικό, αλλά μετά την συνταξιοδότησή τους έγινε η μόνιμη κατοικία τους.

    «Ερωτευόμασταν όλο και περισσότερο το σπίτι, την περιοχή, τους ανθρώπους εδώ», εξηγεί ο ίδιος.

    Έχοντας αποφασίσει να παραμείνει στην περιοχή, ο Thompson λέει ότι ο λόγος που πουλάει το Castell Gyrn είναι για κάνει μια πιο χαμηλών τόνων ζωή στη συνταξιοδότησή του.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκει κανείς κι άλλα, μεγαλύτερα και λιγότερο ακριβά, κάστρα που μπορεί να αγοράσει, αλλά πολλά από αυτά χρήζουν ανακαίνισης. Και σίγουρα δεν έχουν δράκο να πετάει φωτιές.



    ΣΧΟΛΙΑ