• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    S. Ferragamo: Γιατί παραιτήθηκε ο CEO του οίκου;

    • Bloomberg


    Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας πολυτελών ειδών Salvatore Ferragamo, Eraldo Poletto, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του μετά από σχεδόν δύο χρόνια θητείας και ενώ ο όμιλος προσπαθεί να ανακάμψει στην δύσκολη βιομηχανία πολυτελών ενδυμάτων και αξεσουάρ όπου δραστηριοποιείται. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, ο Poletto θα αποχωρήσει στις 8 Μαρτίου, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του αντικαταστάτη του. Οι μετοχές της εταιρίας ενισχύθηκαν το πρωί κατά 4,6$, ωστόσο το 2017 κατέγραψαν απώλειες περίπου 13%.

    Η διοίκηση της Ferragamo δεν αποκάλυψε τους λόγους της αποχώρησης αλλά επισήμανε, σε δήλωσή της, ότι η απόφαση για το τέλος της συνεργασίας ελήφθη από κοινού από τις δύο πλευρές.

    Η εταιρία, με έδρα τη Φλωρεντία της Ιταλίας, τον Δεκέμβριο αναθεώρησε επί τα χείρω τους οικονομικούς στόχους της, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να επενδύσει περισσότερα κεφάλαια στον τομέα της τεχνολογίας και του μάρκετινγκ, προκειμένου να λανσάρει με νέο τρόπο το σήμα της. Και αυτή δεν ήταν η πρώτη αποτυχία του Poletto, ο οποίος ανέλαβε την εταιρία τον Αύγουστο του 2016, προερχόμενος από την εταιρία κατασκευής δερμάτινων ειδών Furla SpA.

    “Ένας πιθανός λόγος της αποχώρησης του Poletto είναι η ένταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις του με την οικογένεια που έχει την εταιρία με αφορμή τα αδύναμα αποτελέσματα της φιλόδοξης στρατηγικής του”, υποστηρίζει ο Loic Morvan, αναλυτής της Bryan Garnier. “Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται αλλαγές στην στρατηγική της, με  λιγότερο φιλόδοξους στόχους”, προσθέτει.

    Ο οίκος Ferragamo έχει κατονομάσει τρεις σχεδιαστές προκειμένου να ανανεώσει τα σχέδια του στα γυναικεία παπούτσια, καθώς και στην ανδρική και γυναικεία ένδυση. Τον Οκτώβριο ο σχεδιαστής υποδημάτων Paul Andrew ανέλαβε την ευθύνη για όλα τα γυναικεία προϊόντα του οίκου. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα ήταν λιγότερα από τις εκτιμήσεις.

    Η εταιρία, σε ανακοίνωσή της, εξήρε τον Poletto, επειδή “συνέβαλε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, στην έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της εταιρίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλο δυναμισμό, σημαντική ψηφιακή επανάσταση και ιδιαίτερη προσοχή στο εμπορικό σήμα της εταιρίας και στα προϊόντα”.

    Ο οίκος πολυτελών ειδών ελέγχεται από τους απογόνους του Salvatore Ferragamo, ο οποίος ίδρυσε την ομώνυμη εταιρία το 1928 και προχώρησε φτιάχνοντας παπούτσια για την Όντρει Χέμπορν και τσάντες για τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς η Gucci κέρδισε τους millenials και ξεπέρασε την Hermes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Li Shufu: Ποιος είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που έβαλε στο στόχαστρο την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κινεζικός… δράκος αγοράζει τον παλαιότερο οίκο μόδας της Γαλλίας



    ΣΧΟΛΙΑ