• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ryanair: Μεγάλο πρόγραμμα προσλήψεων – Αναζητά 2.000 πιλότους

    • Bloomberg
    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair μέσα σε ένα αεροσκάφος της RyanAir

    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair


    Η Ryanair Holdings  ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα προσλήψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, με στόχο να προσθέσει στο εργατικό δυναμικό της 2.000 πιλότους τα επόμενα τρία χρόνια.

    Στόχο του αερομεταφορέα είναι να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τους ανταγωνιστές του, που έχουν πληγεί από την πανδημίας.

    Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη χρειάζεται πιλότους για να πετάξει τα νέα αεροσκάφη Boeing Co. 737 Max, τα οποία άρχισε να παραλαμβάνει τον περασμένο μήνα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα.

    Η Ryanair  θα ξεκινήσει τις νέες προσλήψεις φέτος, με στόχο τα πληρώματα της να είναι έτοιμα για το επόμενο καλοκαίρι.

    Η ιρλανδέζική εταιρεία υπολογίζει στους ταξιδιώτες που έχουν κουραστεί από τα lockdowns και συρρέουν φέτος στις παραλίες και έχει αυξήσει τη χωρητικότητα της, καθώς η κίνηση ενισχύεται μετά από τις σχεδόν μηδενικές πτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Η Ryanair έχει παραγγείλει 210 Boeing 737 Max. Παράλληλα αυξάνει το προσωπικό της την ώρα που οι Deutsche Lufthansa, Air France-KLM και TAP SA της Πορτογαλίας προχώρησαν στην περικοπή θέσεων εργασίας.

    Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να ανοίγουν τα σύνορα τους για ταξίδια αυτό το μήνα, η Βρετανία θα άρει τις υποχρεωτικές καραντίνες για τους εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από τις διακοπές τους σε χώρες που βρίσκονταν στην λεγόμενη πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 19 Ιουλίου.

    Πέρυσι, στην κορύφωση της πανδημίας, η Ryanair κατέληξε σε συμφωνία με τα σωματεία των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας για να μειώσει τις αμοιβές τους, προκειμένου να αποφύγει την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ