• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πρώην τραπεζίτης της UBS… στέλεχος της κατασκευάστριας του Fortnite


    Η Epic Games Inc., η εταιρεία που κατασκεύασε το βιντεοπαιχνίδι φαινόμενο Fortnite, προσέλαβε το στέλεχος της UBS Group AG Asia, Randy Gelber, ως αντιπρόεδρο για την εταιρική ανάπτυξη, αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg.

    Ο Gelber, ο οποίος ήταν επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στους κλάδους τηλεπικοινωνιών, μέσων και τεχνολογίας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στα γραφεία της ελβετικής τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ, θα μετακομίσει στο τέλος του μήνα στα κεντρικά γραφεία της Epic στο Cary της Βόρειας Καρολίνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ασχοληθεί με τις παγκόσμιες συγχωνεύσεις και εξαγορές, τις επενδύσεις, τη στρατηγική της εταιρείας, καθώς και τις σχέσεις με τους επενδυτές.

    Όπως είχε αναφέρει το Bloomberg τον περασμένο μήνα σε δημοσίευμα του, η UBS όρισε αντικαταστάτη του Gelber τον Patrick Tsang. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Epic Games αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Η Epic Games, η οποία ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Tim Sweeney στο υπόγειο των γονιών του το 1991, ολοκλήρωσε πέρυσι ένα επενδυτικό εγχείρημα ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μια ομάδα επενδυτών που περιλάμβανε την KKR & Co., την Vulcan Capital, την Kleiner Perkins και την start up AXiomatic Gaming, ενώ η αποτίμηση της εκτιμάται στα 15 δισ. δολάρια. Ο Sweeney πούλησε το 40% της εταιρείας στον κινεζικό κολοσσό Tencent Holdings Ltd. το 2012. Άλλοι επενδυτές μειοψηφίας είναι οι Walt Disney Co. και Endeavour.

    Εκτός από το Fortnite και άλλους τίτλους, η  Epic Games ανέπτυξε το Unreal Engine – ένα δημοφιλές λογισμικό για τους προγραμματιστές παιχνιδιών. Αποτελεί την τεχνολογία back-end για εκατοντάδες βιντεοπαιχνίδια, όπως το Street Fighter V της Capcom και το Gears of War 4 της Microsoft Corp. Η Fox Sports χρησιμοποίησε επίσης το συγκεκριμένο λογισμικό για να κατασκευάσει το νέο εικονικό της στούντιο.

    Tim Sweeney, ιδρυτής της Epic Games

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο δισεκατομμυριούχος του Fortnite δίνει 100 εκατ. δολάρια για νέες επενδύσεις. Ποιους θα χρηματοδοτήσει

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το φαινόμενο του Fortnite, o εθισμός και τα κέντρα αποτοξίνωσης για παιδιά

     



    ΣΧΟΛΙΑ