• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο δισεκατομμυριούχος του Fortnite δίνει 100 εκατ. δολάρια για νέες επενδύσεις. Ποιους θα χρηματοδοτήσει

    • Bloomberg

    Tim Sweeney


    Tim Sweeney, o δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Epic Games και κατασκευαστής του παιχνιδιού-φαινόμενο Fortnite, θα διαθέσει χορηγίες 100 εκατ. δολάρια σε προγραμματιστές παιχνιδιών, με στόχο να προωθήσει τη συγκεκριμένη βιομηχανία.

    Με πολύχρονη, αλλά χαμηλών τόνων, παρουσία στην αγορά των video games, o Sweeney έσπασε τα κοντέρ της διεθνούς αγοράς με την επιτυχία του Fortnite, το παιχνιδιού που διατίθεται δωρεάν online και έχει συγκεντρώσει πάνω από 250 εκατομμύρια παίχτες παγκοσμίως.

    Σε μία παρουσία την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Συνέδριο Σχεδιαστών Παιχνιδιών, στο Σαν Φρανσίσκο, ο Sweeney κατέστησε σαφές ότι η εταιρεία του είναι κάτι παραπάνω από ένα επιτυχημένο παιχνίδι. Η Epic, έχει θυγατρική της Unreal Engine, μία εταιρεία κατασκευής λογισμικού για video games, η οποία θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της στις ταινίες και σε άλλες δημιουργικές κινήσεις. Πρόσφατα η Epic λάνσαρε ένα κατάστημα παιχνιδιών με στόχο να πάρει μερίδιο πελατών από τα καταστήματα εφαρμογών που έχει η Apple και η Alphabet της Google.

    Σύμφωνα με τους ευρύτερους στόχους του Unreal Engine, τα Epic MegaGrants είναι διαθέσιμα πέρα από τους προγραμματιστές παιχνιδιών, σε κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και δημιουργούς “έργων ανοιχτού κώδικα που ωφελούν με οποιονδήποτε τρόπο όλο το οικοσύστημα δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου”, δήλωσε η Epic. Το πρόγραμμα βασίζεται σε προηγούμενο πρόγραμμα επιχορηγήσεων αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μόλις έληξε.

    Ο Sweeney δεν απαιτεί από τους παραλήπτες των επιχορηγήσεων να χρησιμοποιούν είτε το Unreal Engine είτε το Epic Store. “Δεν υπάρχουν εμπορικές αγκυλώσεις πίσω στην Epic,” είπε ο Sweeney. “Δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να μοιραστούμε την απίστευτη επιτυχία της Fortnite με όσο το δυνατόν περισσότερους προγραμματιστές”.

    Πέρυσι, η Epic, με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, συγκέντρωσε 1,25 δισ. δολάρια από επενδυτές μεταξύ των οποίων η KKR & Co., η Vulcan Capital, η Kleiner Perkins και η AXiomatic Gaming.

    Η εταιρεία πέρυσι ξεκίνησε ένα prize pool αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τους αγώνες Fortnite, οι οποίοι ήταν ανοικτοί τόσο για τους ερασιτέχνες και τους επαγγελματίες παίκτες.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ