• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πόσο πλούτο χρειάζεστε για να ανήκετε στο 1% παγκοσμίως;

    • NewsRoom

    Nicolas Hieronimus, CEO L’Oreal (δεξιά) Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes, Bernard Arnault, LVMH


    Ένα οκταψήφιο νούμερο χρειάζεται κάποιος στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ή συνολικά σε περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να μπει στο «club» των πλουσιότερων ανθρώπων του Μονακό.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Knight Frank, χρειάζονται 12,4 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να εγκατασταθεί σε αυτό το μικροσκοπικό πριγκιπάτο της Μεσογείου με τους δισεκατομμυριούχους κατοίκους, όπως τον Βρετανό επιχειρηματία Jim Ratcliffe και τον πρόεδρο της Walgreens Boots Alliance, Stefano Pessina, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, δεν ασχολούνται πλέον με φορολογικές δηλώσεις και άλλες «πεζές» δραστηριότητες της καθημερινότητας.

    Την ίδια ώρα, στην Ελβετία και την Αυστραλία βρίσκονται και άλλοι δισεκατομμυριούχοι ενώ, για κάποιον που επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτή τη μειονότητα του 1%, χρειάζεται καθαρή αξία περιουσίας στα 6,6 εκατομμύρια δολάρια για τη μία χώρα και 5,5 εκατομμύρια για την άλλη, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας μεσιτών που δημοσιεύθηκε χθες για το 2023.

    Παράλληλα, στις ΗΠΑ, 5,1 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα ικανοποιητικό ποσό για να ανοίξουν οι πόρτες ένταξης στην ελίτ.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πώς η πανδημία και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης διευρύνουν το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών.

    Οι χώρες στην χαμηλότερη κατάταξη είναι η Κένυα και οι Φιλιππίνες, αφού για να ενταχθεί κάποιος στο πλουσιότερο 1%, απαιτούνται μόλις 57.000 δολάρια, ενώ αυτό του Μονακό είναι περισσότερες από 200 φορές μεγαλύτερο.

    Σημειώνεται ότι τα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα παγκοσμίως, αισθάνονται το βάρος του πληθωρισμού, ο οποίος τα έχει αναγκάσει να ξοδεύουν πολύ μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους σε τρόφιμα και στέγαση, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

    Ταυτόχρονα, οι πάμπλουτοι μειώθηκαν κατά 3,8% το 2022 σε περίπου 580.000

    Οι χώρες βέβαια που είδαν αύξηση πλούτου, ήταν αυτές της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, λόγω άλματος στις τιμές της ενέργειας.

    Τέλος, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου, πρόσθεσαν σχεδόν 600 δισεκατομμύρια δολάρια στη περιουσία τους φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Εκείνος που κέρδισε τα περισσότερα δε, ήταν ο Mark Zuckerberg.

    Πηγή: Bloomberg 

    Διαβάστε επίσης: 

    Βασιλική Λαζαράκου: Επανεξελέγη στο ΔΣ της ESMA

    Η Uni Systems ψηφιοποιεί το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας



    ΣΧΟΛΙΑ