• Business

    Βασιλική Λαζαράκου: Επανεξελέγη στο ΔΣ της ESMA

    • NewsRoom
    Βασιλική Λαζαράκου, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Βασιλική Λαζαράκου, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


    Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Management Board) της ESMA για θητεία 2,5 ετών μέχρι τον Δεκέμβριο 2025, επανεξελέγη η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εποπτών (Board of Supervisors) της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities Markets Authority-ESMA) κατά την συνεδρίασή του, που έλαβε χώρα χθες.

    Κατά την εν λόγω συνεδρίαση, το Δ.Σ. της ESMA κλήθηκε να αντικαταστήσει τρία μέλη, των οποίων η θητεία έληγε, και έτσι, εκτός της κυρίας Λαζαράκου,  επανεξελέγη ο κ. Jos Heuvelman, Autoriteit Financiële Markten (AFM), Ολλανδία, ενώ εξελέγη  για πρώτη φορά η κυρία Armi Taipale, Finanssivalvonta, Φινλανδία.

    Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ESMA παρατίθεται στην παρακάτω ανακοίνωση: https://www.esma.europa.eu/press-news/esma-news/esma-appoints-new-member-and-reappoints-two-members-its-management-board

    Κύριος ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ESMA  είναι η διασφάλιση της πιστής εκτέλεσης της αποστολής της σύμφωνα με τον Κανονισμό της καθώς και η επίβλεψη  των θεμάτων διαχείρισης και συντονισμού της ευρωπαϊκής Αρχής.

    Η επανεκλογή της κ. Λαζαράκου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ESMA αποτελεί σημαντική επιτυχία και ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς αναγνωρίζεται η συμβολή της  στον ευρωπαϊκό θεσμικό φορέα, σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη σημαντικές διεργασίες στις ευρωπαϊκές και διεθνείς κεφαλαιαγορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Intrum: Δεσμεύεται για ένα ισότιμο εργασιακό περιβάλλον

    Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης: Τιμητική βράβευση για τη συνεισφορά τους στον κλάδο φιλοξενίας



    ΣΧΟΛΙΑ