• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πόσο κοστίζει η ασφάλεια του Mark Zuckerberg; Πολλά… Πάρα πολλά…

    • Bloomberg


    Πόσο κοστίζει η ασφάλεια του Mark Zuckerberg; Πολλά…

    Μόνο πέρυσι, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook δαπάνησε για την προστασία του διευθύνοντος συμβούλου της στις κατοικίες και την περιοδεία που έκανε στις ΗΠΑ 7,33 εκατομμύρια δολάρια. Και την εβδομάδα που πέρασε, ο κολοσσός των social media ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει στο ποσό αυτό άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για την προσωπική του ασφάλεια.

    Το Facebook θα πληρώσει φέτος για την ασφάλεια του Mark Zuckerberg πολύ περισσότερα απ’ ό,τι θα πληρώσουν άλλες εταιρείες για τα αφεντικά τους και πιθανότατα περισσότερα χρήματα από τις μέσες ετήσιες απολαβές των CEO των εταιρειών του δείκτη S&P 500. Όμως, για τον έκτο κατά σειρά πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, το ποσό αυτό δεν είναι απαραίτητα μεγάλο.

    «Ασφάλεια σε πάνω από μία κατοικίες, για τις μετακινήσεις, μια ομάδα προστασίας, κυβερνοασφάλεια, στα ταξίδια – αν έχει επίσης σύζυγο και παιδιά, είσαι ήδη πάνω από τα 10 εκατομμύρια δολάρια μόνο για ένα βασικό πακέτο», εξηγεί ο Roderick Jones, πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων κινδύνου Concentric Advisors.

    Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζονται όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες ασφάλεια. Ένας CEO που αποφεύγει τους προβολείς, δεν δίνει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και κάνει τις φιλανθρωπικές δωρεές του ανώνυμα μπορεί να χαθεί πιο εύκολα μέσα στο πλήθος.

    Όμως, ο Zuckerberg είναι ο Zuckerberg. Ιδρυτής και επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες σε αξία εταιρείες του κόσμου και μοιράζεται τακτικά φωτογραφίες και βίντεο που τον δείχνουν να παίζει με τις δύο κόρες του, να συναντά μεγάλους ηγέτες και να κάνει μπάρμπεκιου στην αυλή του. Και η αξία του ανέρχεται στα… 68,6 δισ. δολάρια.

    Επιπλέον, το Facebook βρέθηκε στο στόχαστρο για την πολιτική που ακολουθεί σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ιδίως σε χώρες όπως η Μιανμάρ και η Σρι Λάνκα, όπου σημειώθηκαν και επεισόδια. Βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των Αρχών κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον ρόλο που έπαιξε η Ρωσία στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Και, επιπλέον, υπάρχουν πάντα εξαγριωμένοι πελάτες, κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων και πυροβολισμοί σε χώρους εργασίας.

    Κάπως έτσι, το κόστος της ασφάλειας του CEO του Facebook αρχίσει να φαντάζει μάλλον λογικό και απαραίτητο, όπως ανέφερε προσφάτως και η εταιρεία. Πολύ περισσότερο αν συνυπολογίσει κανείς ότι η μόνη αμοιβή που παίρνει σε μετρητά είναι ένας μισθός του 1 δολαρίου…



    ΣΧΟΛΙΑ