• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς μητέρα και γιος έχασαν 16 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους

    • Bloomberg


    Περίπου 16 δισ. δολάρια – πάνω από το μισό της κοινής τους περιουσίας – έχουν χάσει από τις αρχές του 2018 οι βασικοί μέτοχοι της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας ελαστικών και άλλων ανταλλακτικών αυτοκινήτων Continental AG.

    Ο Πρόεδρος της Continental Georg Schaeffler και η μητέρα του, Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann, αντιπρόεδρος, είδαν την περιουσία τους να συρρικνώνεται κατά 53%, μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι το επιπλέον κόστος και οι δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες στην Ευρώπη και την Ασία θα επιβάρυναν τα κέρδη της. Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος της επιχείρησης δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι προκλήσεις θα συνεχιστούν και το 2019.

    Η περιουσία των δύο μετόχων έχει πλέον αξία 14,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση αξίας μεταξύ των πλουσιότερων οικογενειών της Ευρώπης. Η μητέρα και ο γιος ελέγχουν επίσης την  Schaeffler AG, εισηγμένη γερμανική βιομηχανία η οποία αντιμετωπίζει ανάλογες πιέσεις με την Continental. Οι μετοχές και των δύο εταιρειών έχουν καταγράψει απώλειες άνω του 40% φέτος.

    Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann

    Ο Georg Schaeffler, 54 ετών, κληρονόμησε το 80% της επιχείρησης που φέρει το επώνυμό του, όταν ο πατέρας του πέθανε το 1996. Η μητέρα του κληρονόμησε το υπόλοιπο ποσοστό και στη συνέχεια ενορχήστρωσε μια από τις μεγαλύτερες επιθετικές εξαγορές της Γερμανίας αποκτώντας την Continental πριν από μια δεκαετία, έναντι ποσού άνω των 17 εκατ. δολαρίων.

    Ο Schaeffler βρίσκεται στην 113η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg.

    Georg Schaeffler



    ΣΧΟΛΙΑ