• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε κατά 2,3 δισ. δολάρια σε 60 λεπτά

    • Bloomberg

    Elon Musk


    Η περιουσία του του Έλον Μασκ αυξήθηκε κατά 2,3 δισ. δολάρια μέσα σε μία ώρα, όταν οι μετοχές της Tesla εκτοξεύτηκαν με αφορμή τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη που εμφάνισε η εταιρεία κατά το τέταρτο τρίμηνο και την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για την κυκλοφορία του νέου SUV Model Y.

    Η μετοχή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία έκλεισε στα 580,99 δολάρια, σημείωνε άνοδο 12% και διαπραγματεύονταν στα 649 δολάρια το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, αυξάνοντας την καθαρή αξία της περιουσίας του CEO της, στα περίπου 36 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το δείκτη  Bloomberg Billionaires.

    Ο Μασκ, 48 ετών, έχει στην κατοχή του περίπου το 1/5 των μετοχών της Tesla, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Η πλειοψηφία του ποσοστού της Space Exploration Technologies Corp. που κατέχει υπολογίζεται σε περίπου 14,6 δισ. δολάρια.

    Οι μετοχές της Tesla κινούνται ανοδικά από τον Οκτώβριο, όταν η εταιρεία εξέπληξε ευχάριστα την αγορά με τα κέρδη που ανακοίνωσε στο τρίτο τρίμηνο. Η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 100 δισ. δολάρια, και αν παραμείνει πάνω από το συγκεκριμένο όριο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα “ξεκλειδώσει” η πρώτη δόση του τεράστιου πακέτου επιβράβευσης που δικαιούται ο Μασκ και που ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια καθαρά, αν πετύχει όλους τους στόχους που έχουν τεθεί. Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Tesla δεν λαμβάνει ούτε μισθό ούτε bonus.

     



    ΣΧΟΛΙΑ