• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Philip Morris και Carlyle κονταροχτυπιούνται για την εξαγορά της Vectura

    • Bloomberg

    Jacek Olczak, CEO Philip Morris


    Η Philip Morris International και η Carlyle κονταροχτυπιούνται σε έναν σπάνιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εξαγορά του βρετανικού κατασκευαστή φαρμάκων για το άσθμα Vectura Group.

    Η διαδικασία ξεκινά την Τρίτη, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή εξαγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού και οι δύο «μνηστήρες» αύξησαν τις προσφορές τους για τη Vectura μέσα σε λίγες ημέρες η μία από την άλλη.

    Ο εταιρεία των τσιγάρων Marlboro προσέφερε 165 πένες ανά μετοχή για τη Vectura, μετά την προσφορά της Carlyle την Παρασκευή για 155 πένες. Η Vectura σημείωσε άλμα έως και 3,4% στις 169,60 πένες στο ταμπλό.

    Πρόκειται για μία διαδικασία που δεν συμβαίνει συχνά, με την βρετανική αρχή που εποπτεύει τις εξαγορές να συνιστά επίσημη διαδικασία δημοπρασίας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν η «μάχη» προσφορών για την εταιρεία security του Ηνωμένου Βασιλείου G4S μεταξύ των Allied Universal Security Services και Garda World Security.

    Η αποφασιστικότητα της Philip Morris να ξεπεράσει την πρόταση της Carlyle αναδεικνύει την πεποίθηση του διευθύνοντος συμβούλου Jacek Olczak ότι η Vectura προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να επανεφεύρει την εταιρεία του.

    Όπως υποστηρίζει, η ανάπτυξη νέων προϊόντων στον χώρο των εισπνεόμενων θεραπειών χωρίς την εμπειρία της βρετανικής εταιρείας θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο χρόνο.

    Η Carlyle συμφώνησε αρχικά τον Μάιο να αγοράσει τη Vectura, κατασκευαστή συσκευών εισπνοής και νεφελοποιητών, πριν εμφανιστεί η Philip Morris με ανταγωνιστική προσφορά.

    Διαβάστε επίσης:

    Philip Morris: Γιατί συνεχίζει τις εξαγορές στη φαρμακοβιομηχανία – Οι νέοι στόχοι



    ΣΧΟΛΙΑ