• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Σημαντική πτώση κάτω από τα 74 δολάρια

    • Bloomberg
    άντληση πετρελαίου


    Το  πετρέλαιο διαπραγματεύονταν νωρίτερα κάτω από τα 74 δολάρια, καθώς η πιθανότητα αύξησης της ζήτησης που προκλήθηκε από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση αντισταθμίστηκε από τις επιπτώσεις της κρίσης στην ευρύτερη οικονομία.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη έχασαν τα αρχικά τους κέρδη, καθώς το δολάριο κάλυψε τις απώλειες του, καθιστώντας τα εμπορεύματα που κοστολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα λιγότερο ελκυστικά. Η Πέμπτη σηματοδοτεί τόσο το τέλος του μήνα όσο και του τριμήνου, περίοδος κατά την οποία οι traders κλείνουν τις υπάρχουσες θέσεις τους.

    Η αγορά ενδέχεται να βρεθεί με έλλειμμα 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την Citigroup, νούμερο που θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο εάν η εκτίναξη των τιμών φυσικού αερίου οδηγήσει στη στροφή της αγοράς προς τα καύσιμα πετρελαίου.

    WTI futures swing between gains and losses near $75

     

    Μια πιο σφιχτή αγορά αντισταθμίζει τις οικονομικές ανησυχίες που προκλήθηκαν από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας των εργοστασίων της Κίνας τον Σεπτέμβριο.

    Το αργό οδεύει προς την καταγραφή μηνιαίου κέρδους, καθώς τονώθηκε από τις διακοπές εφοδιασμού στον Κόλπο του Μεξικού και την ισχυρή ζήτηση. Τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας πιθανότατα θα απασχολήσουν τα μέλη του ΟΠΕΚ+ που συνεδριάζουν την Δευτέρα για να αποφασίσουν την περαιτέρω πολιτική τους στην παραγωγή, ενώ ορισμένοι έμποροι ποντάρουν σε ενδεχόμενη άνοδο των τιμών στα 200 δολάρια.

    «Μέχρι η αγορά φυσικού αερίου, άνθρακα και ενέργειας να σταθεροποιηθεί ή να διορθώσει χαμηλότερα, το αργό πετρέλαιο θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από την αυξημένη ζήτηση που θα προέλθει από την μετατόπιση της αγοράς προς αυτό”, δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής βασικών προϊόντων στη Saxo Bank.

    Τα συμβόλαια Νοεμβρίου του West Texas Intermediate υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 1,2%, στα 73,91 δολάρια το βαρέλι.

    Τα αντίστοιχα συμβόλαια του Brent, που λήγουν την Πέμπτη, υποχωρούσαν κατά 0,9%, στα 77,97 δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ