• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πάρτι στα κρυπτονομίσματα: Ether, Dogecoin και Binance επισκιάζουν το Bitcoin – Οι αναλυτές προειδοποιούν

    • Bloomberg
    Πάνω από τα 2,7 τρισ. δολάρια εκτινάχθηκε η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων


    Τα άλματα που σημειώνουν κρυπτονομίσματα όπως τα Ether, Dogecoin και Binance Coin επισκιάζοντας το Βitcoin, προκαλούν πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τον εάν τα συγκεκριμένα tokens είναι πιο “ώριμα” για τοποθετήσεις ή αποτελούν την επόμενη φούσκα.

    Το ράλι που κατέγραψαν οδήγησε στη μείωση του μεριδίου του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων των 2,6 τρισ. δολαρίων, στο 43% περίπου από 70% που ήταν στις αρχές του 2021, εξέλιξη που σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. και της DataTrek Research μπορεί να είναι αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι επενδυτικής υπερβολής σε μία σειρά ψηφιακών νομισμάτων.

    Η εξασθένιση της κυριαρχίας του Bitcoin αποτελεί τον απόηχο του “αφρού” που τροφοδοτείται «από ένα ράλι σε άλλα κρυπτονομίσματα που οδηγείται κυρίως από τη λιανική ζήτηση”, έγραψε ομάδα αναλυτών της JPMorgan με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου σε σημείωμα την Παρασκευή. Ο συνιδρυτής της DataTrek, Nicholas Colas, έχει επισημάνει ότι η ιστορία δείχνει πως τα ψηφιακά νομίσματα εκτός Bitcoin μπορούν να υποχωρήσουν «αρκετά γρήγορα» όταν το μερίδιο του Bitcoin φτάσει το 40%.

    Πολλοί σχολιαστές ανησυχούν εδώ και αρκετό καιρό για την αυξημένη κινητικότητα στα κρυπτονομίσματα, ωστόσο οι προειδοποιήσεις δεν δείχνουν να επηρεάζουν τον συγκεκριμένο τομέα που αψηφά την παραδοσιακή ανάλυση των επενδύσεων.

    Digital token Ether hits another peak, breaching $4,000 for first time

    Το μερίδιο του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος θα μπορούσε να μειωθεί επειδή οι επενδυτές αρχίζουν να αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά σε σχέση με το παρελθόν για μία σειρά άλλων ψηφιακών νομισμάτων. Εναλλακτικά, οι traders λιανικής μπορεί να κυνηγούν γρήγορα, κερδοσκοπικά κέρδη.

    “Ακόμα κι αν δεν επενδύσετε στο χώρο, αυτό αξίζει να τo παρακολουθείτε”, έγραψε η DataTrek. Πρόσθεσε ότι με περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια επενδυμένα πλέον σε εικονικά νομίσματα, «μια σημαντική διόρθωση θα μπορούσε να επηρεάσει πιο παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές».

    Για την ομάδα της JP Morgan, το αυξημένο ενδιαφέρον της λιανικής για τα κρυπτονομίσματα θυμίζει το τέλος του 2017, όταν η άνθηση για τα crypto έφτασε στην κορύφωση της.

    Ρεκόρ στο Ether

    Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων κινήσεων στην αγορά κρυπτονομισμάτων τη Δευτέρα, ήταν το άλμα του Ether πάνω από τα 4.000 δολάρια για πρώτη φορά, μετά την άνοδο του κατά 2.000% το προηγούμενο έτος. Η ομάδα της JPMorgan δήλωσε ότι μια ανάλυση της δραστηριότητας στο συνδεδεμένο Ethereum blockchain προτείνει χαμηλότερη δίκαιη αξία, στα 1.000 δολάρια, για το token.

    Το Dogecoin – το οποίο ξεκίνησε ως αστείο το 2013, αλλά τώρα κυριαρχεί στο Διαδίκτυο και σημείωσε άνοδο 20.000% το προηγούμενο έτος – βρέθηκε στο επίκεντρο το σαββατοκύριακο.

    Πρώτα απ ‘όλα, ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk αναφέρθηκε και πάλι στο ψηφιακό νόμισμα, αυτή τη φορά κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στην αμερικανική εκπομπή Saturday Night Live. Αργότερα, προέκυψε ότι το χρησιμοποιεί για να πληρώσει μια δορυφορική εκτόξευση στη σελήνη με την SpaceX, την εμπορική εταιρεία πυραύλων του μεγιστάνα.

    Τη Δευτέρα, το Bitcoin ενισχύονταν κατά 1,7%, στα 58,887 δολάρια. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παραμένει κάτω από το ρεκόρ που κατέγραψε τον Απρίλιο, στα 64,870 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χωρίς τέλος η μανία για το Dogecoin – «Η φούσκα θα έπρεπε να έχει σκάσει» λένε αναλυτές

    Bitcoin: Τι λένε τώρα οι Bitcoin Bulls – Γιατί το 51% των νέων έχει επενδύσει στα κρυπτονομίσματα

    To Dogecoin βουλιάζει, το Εthereum κάνει ράλι- Η εμφάνιση παρωδία του Musk της Tesla

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News  για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ