• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο μυστηριώδης άνθρωπος που «μπορεί να ανεβοκατεβάζει τον Nikkei» αποκαλύπτει τα μυστικά του

    • Bloomberg


    Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι μπορεί να μεταβάλλει τις ιαπωνικές χρηματαγορές με ένα μόνο tweet σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο για τη χρηματιστηριακή του φιλοσοφία.

    Ο Ιάπωνας χρηματιστής Cis, γνωστός με το ψευδώνυμό του στο Twitter @cissan_9984, έγραψε σε tweet του την Τρίτη το απόγευμα ότι θα αποκαλύψει μερικά από τα επενδυτικά του μυστικά σε ένα βιβλίο που θα δημοσιευθεί τον επόμενο μήνα με έναν τίτλο που μεταφράζεται ως «Η επενδυτική φιλοσοφία του ανθρώπου που μπορεί μόνος του να μετακινήσει τον Nikkei».

    Το βιβλίο που θα δημοσιευθεί από τον εκδοτικό οίκο Kadokawa, έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, βασίζεται σε συνεντεύξεις με τον 39χρονο πρώην πρωταθλητή βιντεοπαιχνιδιών και τζογαδόρου του pachinko. Το διαφημιστικό υλικό του Kadokawa ισχυρίζεται ότι ο Cis συγκέντρωσε περιουσία ύψους 23 δισ. γιεν (202 εκατ. δολαρίων) από μία αρχική επένδυση 3 εκατομμυρίων γιεν το 2000, ενώ ήταν ακόμα στο πανεπιστήμιο.

    Ο Cis, ο οποίος επανειλημμένα έχει αρνηθεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του, δήλωσε σε μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να αποκομίσει κέρδη με αυτό το βιβλίο, αλλά συμφώνησε να δουλέψει δωρεάν, κατόπιν αιτήματος ενός φίλου και συγγραφέα mahjong, του Makoto Fukuichi. “Καμία αμοιβή, καμία υποχρέωση, καμία φασαρία“, είπε. “Περιγράφει με εξαιρετική λεπτομέρεια τις μεθόδους συναλλαγών”, είπε στο tweet του ανακοινώνοντας το βιβλίο.

    Ο τίτλος ίσως να μην είναι πειστικός. Ο Cis έχει λατρεία στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, με περισσότερους από 270.000 οπαδούς που παρακολουθούν τα σχόλιά του σχετικά με τις συναλλαγές, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεταβολές σε ιαπωνικές μετοχές.

    Τον Νοέμβριο του 2016, ο Cis δήλωσε στους οπαδούς του ότι πούλησε μετοχές της χρεοκοπημένης πλέον κατασκευάστριας αερόσακων Takata Corp, ρίχνοντας τη μετοχή της ως και 8,8%. Τον Δεκέμβριο του 2016, δήλωσε ότι αγόρασε 2 εκατομμύρια μετοχές της Toshiba Corp., προκαλώντας αύξηση του όγκου συναλλαγών.

    Είναι από τους πιο γνωστούς μιας ομάδας οικονομικών σχολιαστών στο ιαπωνικό Twitter που αποκαλούνταιάρχοντες των ακρίδων” – επιδραστικά άτομα που μπορούν να κινητοποιήσουν σμήνη χρηματιστών με ένα μόνο tweet.

    Η δημοτικότητά του ανταγωνίζεται αυτήν ενός άλλου ατόμου, του Okasanman, ενός ανώνυμου χρήστη του Twitter, τον οποίο πολλοί χρηματιστές θεωρούν ότι πρέπει να ακολουθήσουν και του οποίου τα σχόλια για έκτακτες ειδήσεις συχνά κινούν τις αγορές στην Ιαπωνία.

    Το βιβλίο του Cis θα κυκλοφορήσει στις 21 Δεκεμβρίου. “Μπορείτε ακόμα και να κάνετε κράτηση στο Amazon”, είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νευρικότητα στις τράπεζες T+2 για MSCI. Στο χτεσινό «ρόλο» της Coca Cola, η ΔΕΗ σήμερα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Bloomberg: «Χείρα βοηθείας» από Κομισιόν στις ελληνικές τράπεζες για να πουλήσουν μαζικά «κόκκινα» δάνεια

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Τη συμμετοχή της στην κατασκευή του νέου σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη εξετάζει η Βουλγαρία



    ΣΧΟΛΙΑ