• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο μεγιστάνας που έκανε δωρεά άνω των 200 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Mουσείο Μοντέρνας Τέχνης


    Το ίδρυμα του μεγιστάνα David Rockefeller θα δώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Νέα Υόρκη (ΜοΜΑ), τη μεγαλύτερη δωρεά της ιστορίας του.

    Ο Rockefeller, ο οποίος πέθανε το 2017, υπήρξε ευεργέτης του μουσείου για πολλά χρόνια και επίτροπος, δωρίζοντας αριστουργήματα από καλλιτέχνες όπως ο Pablo Picasso, ο Paul Cezanne και ο Henri Matisse στη συλλογή του. Το 2005, υποσχέθηκε να δώσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο μουσείο το οποίο η μητέρα του βοήθησε να ιδρυθεί το 1929.

    Το διοικητικό συμβούλιο της MoMA ψήφισε ομόφωνα για δώσει στη διεύθυνση του μουσείου τον όνομα του φιλάνθρωπου.

    “Είναι μία κίνηση, φόρος τιμής, για να τιμήσουμε το όραμα και το πάθος του David για την αποστολή του μουσείου και τη συλλογή του”, δήλωσε ο Glenn D. Lowry, ο διευθυντής του μουσείου.

    Ο Rockefeller υπηρέτησε 69 χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο του MoMA, και συγκεκριμένα από το 1948, μέχρι το θάνατό του στην ηλικία των 101 ετών.

    Η τελευταία δωρεά χρηματοδοτείται εν μέρει από τα έσοδα από τη δημοπρασία της συλλογής του στον οίκο δημοπρασιών Christie’s το περασμένο έτος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου.

    David Rockefeller



    ΣΧΟΛΙΑ