• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Ιβάν Γκαζίδης εγκαταλείπει την Άρσεναλ για τη Μίλαν

    • Bloomberg

    Ιβάν Γκαζίδης


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Arsenal Holdings, της εταιρείας στην οποία ανήκει η ποδοσφαιρική ομάδα της Άρσεναλ, αποχωρεί από τη θέση του, ύστερα από εννέα χρόνια στα ηνία της εταιρείας, για να ενταχθεί στο δυναμικό της ιταλικής Μίλαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Άρσεναλ.

    Επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Άρσεναλ αναλαμβάνει ο Raul Sanllehi, ενώ γενικός διευθυντής θα είναι ο Vinai Venkatesham, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα μετά την αποχώρηση του Γκαζίδη, στις 31 Οκτωβρίου.

    Ο Γκαζίδης, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος στην Άρσεναλ το 2009, θα αναλάβει αντίστοιχα καθήκοντα στη Μίλαν από τον Δεκέμβριο.

    Ποιος είναι ο Ιβάν Γκαζίδης

    Σύμφωνα με το emprosdrama.blogspot.com, γεννημένος την εποχή του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, μεγαλωμένος στην Αγγλία και με πτυχίο Νομικής από την Οξφόρδη, δούλεψε σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Νέας Υόρκης πριν ασχοληθεί με τη στρογγυλή θεά.

    Γεννημένος στις 13 Σεπτεμβρίου του 1964 στο Γιοχάνεσμπουργκ, έμαθε πολύ αργότερα ότι ο πατέρας του Κώστας πληροφορήθηκε την χαρμόσυνη είδηση από τους δεσμοφύλακές του.

    Νεαρός γιατρός -τότε- ο πατέρας του πήγε κόντρα στο απαρτχάιντ, όταν έκανε την ειδικότητά του, αρνούμενος να δεχθεί τον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο στο μάθημα της ανατομίας στο νεκροτομείο, η παρουσία των μαύρων φοιτητών της Ιατρικής ήταν επιτρεπτή μόνο όταν εξεταζόταν μαύρο πτώμα. Όταν το πτώμα ήταν λευκού ατόμου έπρεπε να αποχωρούν από την αίθουσα!

    Ο Κώστας Γκαζίδης πλήρωσε πολύ ακριβά την εναντίωσή του στον κανονισμό, αφού καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, ξεχνώντας την πολύ καλή ποιότητα ζωής που είχε μαζί με την σύζυγό του Δωροθέα.

    Το χειρότερο όμως που του έκαναν ήταν όταν τον ενημέρωσαν ότι η γυναίκα του γέννησε ένα αγοράκι! Αφού τον άφησαν να χαρεί δύο λεπτά του είπαν ότι το παιδί δεν έζησε μετά την γέννα, θέλοντας να τον σπάσουν ψυχολογικά.

    Μετά από την αποφυλάκισή του, ο πατέρας του Ιβάν με την μητέρα του εγκαταλείπουν την Νότια Αφρική και εγκαθίστανται στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, όταν ο Ιβάν είναι τεσσάρων ετών. Εκεί θα τελειώσει το δημοτικό σχολείο και θα μυηθεί στο ποδόσφαιρο. Τόσο πολύ που θα εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της περιοχής.

    Μεγαλώνοντας εκτός από την μπάλα, εντρυφεί στη μουσική, μαθαίνει ντραμς πλην όμως όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσει για το μέλλον του, επιλέγει να σπουδάσει νομικά στο περίφημο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εκεί θα διαπρέψει για άλλη μια φορά στο ποδόσφαιρο, παίζοντας εξαιρετικά απέναντι στον αιώνιο εχθρό, την ομάδα του Κέιμπριτζ.

    Αμέσως μετά το τέλος των σπουδών του το 1986 αρχίζει να εργάζεται στην Βρετανία και μετακομίζει στη Νέα Υόρκη το 1992, όπου θα δουλέψει σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά δικηγορικά γραφεία της Αμερικής, τη νομική φίρμα Latham & Watkins για δύο χρόνια.

    Η χρονιά-ορόσημο στη ζωή του είναι το 1994, όταν ο Ιβάν Γκαζίδης είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της MLS, του αμερικανικού επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

    Οι Αμερικανοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με το άθλημα, το σνομπάρουν στην αρχή. Ο Γκαζίδης πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά, ειδικά στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης του αθλήματος. Τα καταφέρνει τόσο καλά, που το 2008, δέχεται πρόταση από τους «κανονιέρηδες» της Άρσεναλ, να αναλάβει την θέση του CEO στην ομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Βενεζουέλα λιμοκτονεί και ο Μαδούρο τρώει rib-eye των 100 δολαρίων στον Salt Bae



    ΣΧΟΛΙΑ