• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Elon Musk αποκαλύπτει: Κανείς δεν είδε το tweet μου για την Tesla πριν το βγάλω

    • Bloomberg

    Elon Musk, Επικεφαλής Tesla


    O Elon Musk ανέφερε ότι κανένας δεν είδε ή έλεγξε το tweet του στο οποίο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, το οποίο περιλαμβάνει μια μακροσκελή συνέντευξη με τον επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Ο Musk, CEO και πρόεδρος της Tesla, πληκτρολογούσε το tweet του καθώς οδηγούσε προς το αεροδρόμιο στις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με τους NYT. Στο tweet ανέφερε ότι «Εξετάζω να βγάλω την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολ. Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη».

    Η εν λόγω ανάρτηση πυροδότησε μια πραγματική «καταιγίδα», εκτοξεύοντας τη μετοχή της εταιρίας, με το σχόλιο για τη χρηματοδότηση να εκθέτει τον Musk σε νομικό κίνδυνο. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, ο CEO ανέφερε πως το σχόλιό του για χρηματοδότηση αφορά μια συζήτηση με το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εξέφρασε τη στήριξή του σε ένα ενδεχόμενο πλάνο εξόδου της εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Tesla, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη πρόταση από τον πρόεδρό τους.

    Μια εναλλακτική χρηματοδότησης που εξετάζεται για την έξοδο της εταιρίας είναι η εταιρία SpaceX του Musk, ανέφεραν οι NYT. Στο μεταξύ, ήδη καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί κάποιος επικεφαλής για να πάρει πάνω του μερικά από τα βάρη του Musk, τονίζει η εφημερίδα. Μερικά χρόνια πριν, η Tesla προσέγγισε τον Sheryl Sandberg, στέλεχος του Facebook, για να αναλάβει αυτή τη δουλειά, σχολίασε ο Musk στη συνέντευξή του.

    Στην συνέντευξη, ο Musk αποκάλυψε τη σωματική και ψυχολογική πίεση που υπέστη τη χρονιά που πέρασε, καθώς αναγκάστηκε να θυσιάσει πολλά για να αντεπεξέλθει στους στόχους παραγωγής. Ο Musk ανέφερε στην εφημερίδα ότι οι φίλοι του ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας του.

    Κάποια στελέχη της εταιρίας έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με το φόρτο εργασίας του Musk, καθώς επίσης και για τη χρήση του ηρεμιστικού Ambien που κάνει, αναφέρει το ρεπορτάζ. Αντί να τον βοηθά να κοιμηθεί, το φάρμακο έχει οδηγήσει πολλές φορές τον Musk να περνά τις νύχτες του στο Twitter.

    Ο ίδιος είπε στην συνέντευξή του ότι πολλές φορές πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αϋπνία και το Ambien.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tesla: Στο στόχαστρο της αμερικανικής Επ. Κεφαλαιαγοράς – Πτώση στη μετοχή 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί θέλει ο Εlon Mask να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο;

    ΜΗ Χ;ΑΣΕΤΕ: Tesla; Οχι βέβαια. Η μεγάλη ευκαιρία είναι η BMW!!!



    ΣΧΟΛΙΑ