• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Tesla – Την έξοδο από τη Wall Street εξετάζει ο Musk!

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Εκτός διαπραγμάτευσης τέθηκε προσωρινά η μετοχής της Tesla στη Wall Street, έπειτα από ανάρτηση του Elon Musk στο Τwitter. Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι εξετάζει την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο!

    «Εξετάζω να βγάλω την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολ. Χρηματοδότηση εξασφαλισμένη» έγραψε στο Twitter o Elon Musk.

    Λίγο αργότερα, με νέα ανάρτηση, επανήλθε στο θέμα προσθέτοντας πως «η ελπίδα μου είναι όλοι οι τρέχοντες επενδυτές να παραμείνουν στην Tesla ακόμη και εκτός χρηματιστηρίου. Θα δημιουργούσα fund ειδικού σκοπού ώστε να επιτρέψω στον καθένα να μείνει στην Tesla».

    Μέχρι τη διακοπή της διαπραγμάτευσης της μετοχής, η Tesla κατέγραφε άνοδο 7,4%, στα 367 δολάρια. Η μετοχή, μάλιστα, είχε ξεκινήσει τη συνεδρίαση με άνοδο 5% μετά από δημοσιεύματα ότι κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας είχε προχωρήσει στην αγορά σημαντικού μεριδίου μετοχών.

    Το ποσό των 420 δολαρίων ανά μετοχή που ανέφερε ο Ε. Musk αντιστοιχεί σε premium 22,8% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Αν ολοκληρωθεί η αναγγελία του Musk, τότε θα σηματοδοτεί ένα deal της τάξεως των 72 δισ. δολαρίων.

    Η SEC δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επισήμως για την κίνηση του Musk να αναγγείλει μία τέτοια πληροφορία μέσω των social media.



    ΣΧΟΛΙΑ