• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Έλληνας, δισεκατομμυριούχος, μετανάστης που στηρίζει το τείχος του Τραμπ κατά των μεταναστών

    • Bloomberg

    Τζον Κατσιματίδης


    Οι νεοϋορκέζικοι δύσκολα θα γλυτώσουν από τον Τζον Κατσιματίδη.

    Ο γνωστός 70χρονος δισεκατομμυριούχος συνδέεται με δύο από τις πιο γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ της πόλης: κατέχει την Gristedes και έσωσε από τη χρεοκοπία την D’Agostino. Είναι θαμώνας στα steakhouses Smith & Wollensky και Bobby Van’s. Το 2013, ο πρώην Δημοκρατικός διεκδίκησε το χρίσμα για την υποψηφιότητα του στη δημαρχία ως Ρεπουμπλικανός, αλλά δεν τα κατάφερε.

    John Catsimatidis Resident Magazine Shoot

    Τις Κυριακές είναι οικοδεσπότης της τοπικής ραδιοφωνικής εκπομπής ,“The Cats Roundtable,” όπου έχει πάρει συνέντευξη από τον Τραμπ, το Στηβ Μπάνον και τον δικηγόρο Alan Dershowitz. Τον Ιούνιο προσέφερε 12,5 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το ραδιόφωνοWABC, της Νέας Υόρκης όπου φιλοξενούνται οι ομιλίες των συντηρητικών, όπως ο Mark Levin και ο Brian Kilmeade. Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί αργότερα εντός του έτους.

    Ο Κατσιματίδης, ο οποίος μετανάστευσε από την Ελλάδα στις Η.Π.Α. με την οικογένειά του όταν ήταν παιδί, έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ -ειδικά στο θέμα της μετανάστευσης και της κατασκευής ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού. Τα δύο μεγάλα παιδιά του ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων σε μία εκδήλωση για την οικονομική στήριξη της εκστρατείας του Tραμπ, στο Hamptons το περασμένο Σαββατοκύριακο.

    “Ο Τραμπ αντέδρασε στο πρόβλημα με τα σύνορα. Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται και πρέπει να τους ταΐσουμε, να τους ντύσουμε, να φροντίσουμε για τη νοσηλεία τους, να τους εκπαιδεύσουμε », είπε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα στο γραφείο του, στο Μανχάταν. “Κατασκευάστε ένα τείχος.”

    Αυτές είναι οι σκέψεις του σχετικά με την Federal Reserve, τον εμπορικό πόλεμο και τα μελλοντικά του σχέδια. Ο συντάκτης του Bloomberg, επεξεργάστηκε τις δηλώσεις του για λόγους σαφήνειας.

    Για τη Μετανάστευση

    Είμαι μετανάστης. Θέλω τη μετανάστευση. Ας πάρουμε όμως τους ανθρώπους που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να γίνει καλύτερη, έναντι των ανθρώπων που θέλουν να μας βλάψουν. Δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν θέλουμε τους τοξικομανείς, δεν θέλουμε οι άνθρωποι που νοικιάζουν παιδιά να διασχίσουν τα σύνορα.

    Fed

    Η Fed πρέπει να είναι πιο ευαίσθητη. Η (πρώην επικεφαλής) Janet Yellen έκανε πολύ καλή δουλειά. Διατήρησε χαμηλά τα επιτόκια για να διασφαλίσει ότι η οικονομία θα προχωρήσει.

    Στη συνέχεια, ο Jerome Powell ήρθε στηρίζοντας την παλιά φιλοσοφία των Ρεπουμπλικάνων, της “αύξησης των επιτοκίων για την πρόληψη του πληθωρισμού.” Δεν υπάρχει πληθωρισμός. Είναι τώρα μια παγκόσμια οικονομία. Είμαι απογοητευμένος από αυτόν. Στέρεψε την οικονομία από κεφάλαια αυξάνοντας τα επιτόκια και μη παρέχοντας καμία ρευστότητα στο σύστημα.

    (Σημειώνεται ότι ο Τραμπ διεξήγαγε δημόσια εκστρατεία εναντίον του Powell, πιέζοντας τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής να μειώσουν τα επιτόκια. Πρόσφατα είπε ότι ο Powell είναι “ανίδεος”.)

    Για τις φορολογικές περικοπές του Τραμπ

    Έχουμε πραγματοποιήσει επιπλέον επενδύσεις εξαιτίας αυτού και δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας, και δεν έχουμε επενδύσει στο εξωτερικό.

    Σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο

    Σε αρκετούς ανθρώπους δεν αρέσει ο Τραμπ και μερικές φορές δίνει ο ίδιος καλό λόγο να μην το κάνουν. Αλλά είναι ο μόνος που έχει το θάρρος να κάνει τα σωστά πράγματα για τη χώρα μας. Οι Κινέζοι για τα τελευταία 10 χρόνια μας έχουν ληστέψει.

    Η υιοθέτηση των δασμών αυτή την εβδομάδα ήταν μία καλή ιδέα.

    (Η αμερικανική πλευρά επέβαλε με καθυστέρηση μερικούς νέους δασμούς αυτή την εβδομάδα μετά την τηλεφωνική συνομιλία κορυφαίων διαπραγματευτών και ο Τραμπ είπε ότι το Πεκίνο θέλει να «κάνει κάτι δραματικό» για να σταματήσει το εμπορικό αδιέξοδο.)

    Για την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ

    Δεν θέλω δουλειά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω.

    Για τους δημοκρατικούς

    Ο Τζο Μπάιντεν είναι η πιο κοινή επιλογή όλων. Ο πρώην οικοδεσπότης του Fox News, Bill O’Reilly προβλέπει ότι θα είναι ο Τζο Μπάιντεν μαζί με τον Kamala Harris, με τον πρώτο να υπόσχεται στον Harris ότι θα μείνει μόνο για τέσσερα χρόνια.

    Σχετικά με τους Φιλελεύθερους έναντι των Συντηρητικών

    Δεν είμαι ακροδεξιός. Δεν ανήκω στην ακραία αριστερή πτέρυγα. Όταν διεκδίκησα το χρίσμα για δήμαρχος, είχα την έγκριση του Φιλελεύθερου Κόμματος. Εκπροσωπώ την κοινή λογική, ένα πρόσωπο στο κέντρο των δύο πλευρών. Είμαι φιλελεύθερος όσο αυτό βοηθά τους Αμερικανούς. Είμαι συντηρητικός όσον αφορά το να βεβαιωθούμε ότι δεν πετάμε τα χρήματα.

    Για το πολιτικό μέλλον του

    Οι άνθρωποι με πιέζουν να βάλω και πάλι υποψηφιότητα για δήμαρχος. Είναι πολύ μακριά. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι προεδρικές εκλογές και στη συνέχεια να αποφασίσουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ