• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τζέφρι Έπσταϊν: Ο Τραμπ, ο Κλίντον και το «Νησί των Παιδόφιλων»

    • Bloomberg

    Τζέφρι Έπσταϊν και Ντόναλντ Τραμπ στο Mar-a-Lago το 1997. (Φωτογραφία: Davidoff Studios/Getty Images)


    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε retweet μία ατεκμηρίωτη θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, να είναι κατά κάποιον τρόπο υπεύθυνος για τον θάνατο του κατηγορούμενου για παιδεραστία και σωματεμπορία επενδυτή Τζέφρι Έπσταϊν, ελάχιστες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στη φυλακή.

    Ο Τραμπ μοιράστηκε, συγκεκριμένα, μία ανάρτηση του κωμικού και υποστηρικτή του Τραμπ, Τέρενς Ουίλιαμς, που έλεγε πως ο Έπσταϊν «είχε πληροφορίες για τον Μπιλ Κλίντον» και τώρα είναι νεκρός.

    «Βλέπω στα trends το #TrumpBodyCount, αλλά εμείς ξέρουμε ποιος το ‘κανε!», έγραφε ο Ούλιαμς.

    Ο Ουίλιαμς συμμετέχει σε έναν θίασο, που αποκαλείται «the Deplorables» (οι Ανεκδιήγητοι), και ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως «ένα θορυβώδες κωμικό σόου για συντηρητικούς στη σκέψη», γνωστό για τον «απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο κοροϊδεύει τους φιλελεύθερους».

    Ο Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν στη λέσχη γκολφ που διατηρεί στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσι για το Σαββατοκύριακο, έκανε retweet κι άλλη μία ανάρτηση που ανέφερε ότι ο Κλίντον είχε επισκεφθεί το ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν, ο οποίος είχε στηρίξει μία φορά οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία του Κλίντον.

    Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος Τύπου του Κλίντον είχε διαψεύσει, κατά το παρελθόν, ότι ο πρώην πρόεδρος είχε επισκεφθεί το ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν.

    Όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, ο λογαριασμός στο Twitter από τον οποίο ανέβηκε το μήνυμα, ο λογαριασμός BNL News, δεν έχει επαληθευτεί και «τον τρέχουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι».

    Επιχείρηση «παίρνουμε αποστάσεις»

    Ο Τραμπ, πρώην φίλος του Έπσταϊν, προσπαθούσε τις τελευταίες εβδομάδες να πάρει αποστάσεις από τον κατηγορούμενο για παιδεραστία επενδυτή, καθώς έρχονταν στην επιφάνεια νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

    Ο Τραμπ ανέφερε, μάλιστα, τον Ιούλιο ότι είχε τσακωθεί με τον Έπσταϊν, αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτό.

    «Ο λόγος δεν έχει καμία σημασία», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι είχε να μιλήσει στον Έπσταϊν 15 χρόνια.

    Ο Τραμπ είπε επίσης ότι είχε πετάξει τον Έπσταϊν έξω από το κλαμπ Mar-a-Lago που έχει στο Δυτικό Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, και πως δεν είχε επισκεφθεί ποτέ το ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική, το οποίο κάποιοι χαρακτηρίζουν «Νησί των Παιδόφιλων» και «Νησί των Οργίων».



    ΣΧΟΛΙΑ