• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο άνθρωπος που “ξαναζωντάνεψε” τα παπούτσια Fila έχει πλέον περιουσία 830 εκατ. δολάρια

    • Bloomberg

    Gene Yoon


    Έχουν χοντρή σόλα και παραπέμπουν πίσω στη δεκαετία του 1990, όταν ήταν γνωστά ως “τα παπούτσια του μπαμπά”. Σήμερα λατρεύονται από τους millenials, οι οποίοι γοητεύτηκαν από τα ρετρό υποδήματα φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο τα Fila.

    Τα συγκεκριμένα αθλητικά βοήθησαν τον Yoon Yoon-soo να φτιάξει μία τεράστια περιουσία. Ο Gene, όπως είναι γνωστός στα αγγλικά, διαθέτει περιουσία που εκτιμάται στα 830 εκατ. δολάρια μέσω του μεριδίου του στην Fila Korea Ltd, η οποία απέκτησε το παγκόσμιο εμπορικό σήμα το 2007, με τα κορεάτικα μέσα ενημέρωσης να σχολιάζουν την εξαγορά λέγοντας ότι “η γαρίδα κατάπιε τη φάλαινα”. Ο Yoon επέβλεψε προσωπικά την αναβίωση της Fila, με τις μετοχές της να σημειώνουν μεγάλη άνοδο.

    Καθοριστικής σημασίας για την επιστροφή της Fila ήταν η κίνηση της να επαναφέρει τα προϊόντα της δεκαετίας ’90, στοχεύοντας στους αγοραστές που επιθυμούν μία κλασική εμφάνιση. Τα sneakers “Disruptor 2”, για παράδειγμα, που επαναλανσαρίστηκαν το 2017, ήταν από τα πιο δημοφιλή γυναικεία παπούτσια πέρυσι, σύμφωνα με την παγκόσμια πλατφόρμα αναζήτησης Lyst. Η Fila εκτιμά ότι περισσότερα από 10 εκατομμύρια ζεύγη πωλήθηκαν τον Ιανουάριο.

    Ο Yoon, 73 ετών, αρνήθηκε να σχολιάσει αυτήν την ιστορία. Ωστόσο, είχε επισημάνει σε μια τοπική εφημερίδα της Νότιας Κορέας το 2017, ότι η Fila είναι κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό brand γι’ αυτόν.

    Η Jenner και η Rihanna

    Ώθηση στη Fila έχουν δώσει και οι προσωπικότητες που φορούν τα προϊόντα της – η Αμερικανίδα μοντέλο Kendall Jenner και η τραγουδίστρια Rihanna έχουν κυκλοφορήσει με ρούχα της εταιρείας-, καθώς  και η σχετικά χαμηλή τιμολόγηση τους.



    ΣΧΟΛΙΑ