• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nomura: Σταματά την κάλυψη δεκάδων εταιρειών μετά την αποχώρηση κορυφαίων αναλυτών της

    • Bloomberg

    Kentaro Okuda, CEO Nomura


    Η Nomura ανέστειλε την κάλυψη δεκάδων εταιρειών μετά την αποχώρηση δύο εκ των κορυφαίων αναλυτών της για μετοχές στο Τόκιο, σε μια εποχή κατά την οποία η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας επιδιώκει να ενισχύσει την ανάλυση ως μέρος των ευρύτερων αναπτυξιακών της σχεδίων.

    Η Junko Yamamura και ο Yoshitaka Nagao, που κάλυπταν τον τομέα αναψυχής και διασκέδασης, καθώς και τον κλάδο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και διαφήμισης, αντίστοιχα, δεν εργάζονται πλέον στην εταιρεία, αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg.

    Και οι δύο αναλυτές βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης των κλάδων που καλύπτουν, σύμφωνα με μια ετήσια έρευνα θεσμικών επενδυτών που διεξήχθη νωρίτερα φέτος από τη Nikkei Veritas. Εκπρόσωπος της Nomura αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η χρηματιστηριακή ανέστειλε την κάλυψη 29 εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Nintendo και Rakuten Group, σύμφωνα με το Bloomberg. Σταμάτησε επίσης την κάλυψη ορισμένων επενδυτικών της αγοράς ακινήτων, που κάλυπτε ο Tomohiro Araki, αναλυτής της REIT.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nomura, Kentaro Okuda, αναδιοργάνωσε και ενοποίησε τους κλάδους ανάλυσης της εταιρείας, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του.

    Το τμήμα ανάλυσης της εταιρείας είναι «μεταξύ των σημαντικότερων πόρων διαχείρισης μας» και το περιεχόμενό του θα διαδραματίσει «σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της μελλοντικής ανάπτυξης», είπε στην ετήσια έκθεση της εταιρείας για το 2020.

    Η Nomura καλύπτει περισσότερες από 1.200 μετοχές σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία-Ειρηνικό, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

    Διαβάστε ακόμα:

    Nomura: Έχασε 20 στελέχη στην Ασία, καθώς μαίνεται ο πόλεμος αναζήτησης ταλέντων μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ