• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nomura: Έχασε 20 στελέχη στην Ασία, καθώς μαίνεται ο πόλεμος αναζήτησης ταλέντων μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών

    • Bloomberg

    Kentaro Okuda, CEO Nomura Holdings


    Η Nomura Holdings έχασε περίπου 20 investment bankers στην Ασία μετά από τις πληρωμές των bonus του Μαΐου, καθώς οι χρηματοοικονομικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει αγώνα αναζήτησης νέων ταλέντων στην ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή.

    Οι αποχωρήσεις στελεχών από την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας, έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ στις πρόσφατες παραιτήσεις οι οποίες ήταν όλες εκτός Ιαπωνίας, περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη, όπως ο Thomas Batt, επικεφαλής των χρηματιστηριακών αγορών Ασίας -εκτός Ιαπωνίας, η Alexandra Tong, επικεφαλής των κεφαλαιαγορών της ευρύτερης περιφέρειας της Κίνας κ.α.

    Οι παγκόσμιες τράπεζες αγωνίζονται για να κρατήσουν τους νεότερους τραπεζίτες στην Ασία, όπου οι εταιρείες τεχνολογίας και οι εταιρείες επενδύσεων μπορούν να τους προσφέρουν μια ταχύτερη διαδρομή επαγγελματικής ανόδου και προοπτικές για υψηλότερα κέρδη.

    Στην Nomura, η φθορά ήταν συγκρίσιμη με εκείνη των προηγούμενων ετών, ενώ οι αποχωρήσεις υπογραμμίζουν την μεγάλη έλλειψη ταλέντων στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

    Οι υπερπόντιες επιχειρήσεις της Nomura επλήγησαν νωρίτερα φέτος από την πτώχευση του αμερικανικού οικογενειακού γραφείου Archegos Capital Management, με τις απώλειες της να ανέρχονται στα 2,9 δισ. δολάρια. Η εταιρεία έχει στόχο να συρρικνώσει τις βασικές χρηματιστηριακές δραστηριότητες της στην Ασία και να τις περικόψει δραστικά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών.

    Αγώνας δρόμου για τα στελέχη

    Αντίθετα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης η Nomura θα εστιάσει περισσότερο στην ευρύτερη Κίνα. Άνοιξε χρηματιστηριακή στην ηπειρωτική χώρα στα τέλη του 2019 και σχεδιάζει να προσθέσει σε αυτήν ένα τμήμα επενδυτικής τραπεζικής έως το 2023.

    Ωστόσο, κατά τους τελευταίους μήνες αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της στην Ασία αποχώρησαν, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής του κλάδου υγείας, Vijay Karwal, ο οποίος μετακινήθηκε στη βιοφαρμακευτική start up AffaMed Therapeutics.

    Για να ενισχύσει την ομάδα της, η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο προσέλαβε πρόσφατα ως επικεφαλής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ τον Li Gao, ο οποίος εργάζονταν πριν στην JPMorgan. Ο Sebastian Jones προσλήφθηκε ως εκτελεστικός διευθυντής στον τομέα της τεχνολογίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών στη Σιγκαπούρη, προερχόμενος από την Macquarie Group Ltd.

    Οι τράπεζες επενδύσεων αυξάνουν τις αμοιβές για τους κατώτερους υπαλλήλους και προσθέτουν προσωπικό προκειμένου να αποτρέψουν την δυσαρέσκεια των υπαλλήλων για τις πολλές ώρες εργασίας και να τους εξασφαλίσουν ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής προσωπικής ζωής εν μέσω της πανδημίας.

    Η HSBC, τον Απρίλιο υποσχέθηκε στα στελέχη της προαγωγές μετά από τρία χρόνια αντί για τέσσερα, και αύξηση των αμοιβών.

    Από την πλευρά της η ελβετική UBS, συμφώνησε να πληρώσει εφάπαξ μπόνους 40.000 δολαρίων στους τραπεζικούς αναλυτές όταν παίρνουν προαγωγή.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ