• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nokia: Μείωση έως και 10.000 θέσεων εργασίας για την εξοικονόμηση κεφαλαίων

    • Bloomberg
    Pekka Lundmark, CEO Nokia

    Pekka Lundmark, CEO Nokia


    Η Nokia Oyj σκοπεύει να περικόψει έως και 10.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς  αναζητά νέους τρόπους για να εξοικονομήσει κεφάλαια και να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στην αντίπαλη εταιρεία Ericsson.

    Τα μέτρα αποσκοπούν στη μείωση 600 εκατομμυρίων ευρώ (715 εκατομμύρια δολάρια) από τη βάση κόστους της Nokia έως το τέλος του 2023, ανέφερε η φινλανδική εταιρεία σε δήλωσή της την Τρίτη. Η απόφαση δεν συνεπάγεται αλλαγή των εκτιμήσεων για την πορεία της εταιρείας το 2021, επισήμανε.

    Η μετοχή της Nokia αρχικά σημείωσε άνοδο 1% και στη συνέχεια υποχώρησε κατά 1% στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι.

    Οι περικοπές θέσεων εργασίας, με τις οποίες το εργατικό δυναμικό της Nokia μπορεί να μειωθεί κατά 10%, ανακοινώθηκε μετά την ετήσια έκθεση των αποτελεσμάτων της που απογοήτευσε τους επενδυτές λόγω των προοπτικών συνέχισης της μείωσης των εσόδων της.

    Η Nokia αναφέρει ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσής που πραγματοποιεί θα μπορούσε να κοστίσει έως και 700 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

    Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου λειτουργίας που η Nokia ελπίζει ότι θα τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τον μεγάλο ανταγωνισμό στις αγορές. Σημειώνεται ότι η Ericsson, η οποία εδρεύει στη Σουηδία, κατάφερε να κατασκευάσει δίκτυα 5G πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, επιτυγχάνοντας τους στόχους κερδοφορίας της νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

    Με τις τελευταίες αλλαγές στη Nokia, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pekka Lundmark, επισήμανε ότι καθένας από τους τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς της εταιρείας «έχει καθορίσει μια σαφή πορεία προς μια βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη και επαναπροσδιορίζει τις βάσεις κόστους για να επενδύσει στο μέλλον τους».

    Διαβάστε ακόμα:

    Φινλανδία: Eπενδύει 1 δισ. δολάρια για να εξασφαλίσει το 3,3% της Nokia

    Nokia: Επικεφαλής προγράμματος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύου 6G

     

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ