• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Cisco: Εξαγοράζει την IMImobile έναντι 750 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Chuck Robbins, CEO Cisco


    Η Cisco Systems Inc. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την IMImobile Plc έναντι 750 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν τις σχέσεις τους με τους πελάτες.

    Η αμερικανική εταιρεία θα πληρώσει 595 πένες (περίπου 8 δολάρια) ανά μετοχή για τον βρετανικό πάροχο λογισμικού και υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνδέονται με πελάτες μέσω διαδραστικών καναλιών, όπως υπηρεσίες μηνυμάτων και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Η προσφορά σε μετρητά, αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο, δήλωσε η Cisco.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco, Chuck Robbins επιδιώκει να αναδιαμορφώσει την εταιρεία ως πάροχο λογισμικού και υπηρεσιών δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό θα ανταποκριθεί στην μετατόπιση που εμφανίζει η συγκεκριμένη βιομηχανία, καθώς οι περισσότερες από τις λειτουργίες που παρέχονταν παραδοσιακά in house, σταδιακά αλλάζουν με εξωτερικούς συνεργάτες που προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες από απομακρυσμένα κέντρα δεδομένων.

    Η Cisco επιδιώκει να προωθήσει περαιτέρω την αυτοματοποίηση για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες της προσεγγίζουν τους τελικούς χρήστες τους, επιτρέποντάς τους να κάνουν τις επιλογές και τις υπηρεσίες τους πιο αποτελεσματικές. Παράλληλα, θέλει να προσθέσει αυτές τις δυνατότητες στις υφιστάμενες προσφορές διαχείρισης πελατειακών σχέσεων.

    Με την IMImobile, θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία προσέγγισης πιο αποτελεσματικά από ό, τι είναι δυνατόν σήμερα.

    Για παράδειγμα, θα βοηθήσει τους πελάτες να διοχετεύσουν τις προσφορές τους με την προσέγγιση που προτιμούν, όπως μέσω μηνυμάτων κειμένου, κοινωνικών μέσων ή φωνητικής κλήσης.

    “Μια εξαιρετική σχέση με τον πελάτη βασίζεται σε συνεχείς ευχάριστες αλληλεπιδράσεις όπου κάθε σημείο επαφής, σε κάθε κανάλι, αποτελεί μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να προσφέρουν πλούσιες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες», δήλωσε στην ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της Cisco, Jeetu Patel.

    Πρόκειται για μία ακόμη εξαγορά που προστίθεται στην λίστα με τις συμφωνίες που πραγματοποιούν οι εταιρείες τεχνολογίας, με στόχο να ενισχύσουν τις δυνατότητες τους στην τεχνητή νοημοσύνη.  Πριν από μια εβδομάδα, η ServiceNow Inc. δήλωσε ότι θα εξαγοράσει την καναδική start up Element AI Inc., πραγματοποιώντας την τέταρτη, για φέτος, εξαγορά του κατασκευαστή λογισμικού που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη.

    Airbnb: Αυξάνει τις τιμές της δημόσιας προσφοράς, με στόχο να φτάσει σε αποτίμηση τα 42 δισ. δολάρια

    Ugur Sahin: Ο συνιδρυτής της BioNTech στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

    Nestle: Επενδύσεις 3,6 δισ. δολαρίων στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ