• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Netflix: Στα 996 εκατ. δολάρια οι απώλειες για τους short sellers

    • Bloomberg
    Reed Hastings, επικεφαλής Netflix

    Reed Hastings, επικεφαλής Netflix


    Η κάθετη πτώση του κολοσσού του streaming, Netflix μέσα στο 2022, οδήγησε πολλούς στο να πάρουν θέσεις short, μια κίνηση που φαίνεται να έχουν μετανιώσει.

    Οι κινήσεις του Netlfix προς αναζωογόνηση του προφίλ της εταιρείας, ύστερα από τις τεράστιες απώλειες σε συνδρομές, έχουν οδηγήσει σε ανάκαμψη της μετοχής κατά 50% από τα χαμηλά του Μαΐου.

    Μία γερή ώθηση για το Netflix ήταν και η τεράστια επιτυχία που σημείωσε η τελευταία σεζόν της δημοφιλούς σειράς «Stranger Things».

    Σύμφωνα με την S3 Partners, από τα μέσα Μαΐου, οι short sellers έχουν δει απώλειες 996 εκατ. δολαρίων.

    Η ανατροπή ενός «σίγουρου» στοιχήματος

    Από την κορυφή κατά την περίοδο της πανδημίας, το Netflix έχασε το 72% της αξίας του στο χρηματιστήριο μέσα στο 2022, λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού αλλά και των ζοφερών προοπτικών για την οικονομία.

    «Η τάση που υπήρχε μεταξύ των επενδυτών για κατάρρευση της μετοχής, ήταν ακραία», ανέφερε ο Neil Campling, επικεφαλής έρευνας στην εταιρεία Mirabaud Securities. «Η μετοχή βίωσε ακραίο sell-off».

    Βέβαια, η μετοχή παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με όσους πόνταραν από την αρχή του 2022, στην πτώση της να διατηρούν κέρδη άνω των 2,69 δις. δολαρίων, σύμφωνα με τον Ihor Dusaniwsky, διευθύνοντα σύμβουλο της  S3 Partners.

    Ο Ιούλιος ήταν ένας πολύ καλός μήνας για το αμερικάνικο χρηματιστήριο, με τη μετοχή  του Netflix να σημειώνει ένα αξιοσημείωτο ράλι, το οποίο συνδέθηκε με τις νέες υπηρεσίες που θα παρέχει δωρεάν με τη προσθήκη διαφημίσεων αλλά και άλλες πρωτοβουλίες όπως ο περιορισμός της χρήσης κοινών κωδικών.

    Στο ράλι αυτό, ίσως συνέβαλλαν και όσοι εγκατέλειψαν τις short θέσεις τους, αφήνοντας πίσω, σύμφωνα με την S3 Partners, περίπου 2,4 εκατ. μετοχές αξίας 599 εκατ. δολαρίων.

    «Αυτή η μετοχή μπορεί να πάει πολύ καλά τους επόμενους 12 έως 24 μήνες, αλλά πιθανότατα θα υπάρξει καλύτερη εκτίμηση το φθινόπωρο», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak + Co.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Η παγκόσμια καταιγίδα ύφεσης ετοιμάζεται



    ΣΧΟΛΙΑ