• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Mike Wilson (Morgan Stanley): Υπεραγορασμένες οι μετοχές, υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης

    • Bloomberg

    Mike Wilson, επικεφαλής στρατηγικής αμερικανικών μετοχών και CIO της Morgan Stanley


    Οι αμερικανικές μετοχές είναι υπεραγορασμένες και κινδυνεύουν με διόρθωση μετά την πρόσφατη άνοδο, σύμφωνα με τον Mike Wilson, επικεφαλής στρατηγικής αμερικανικών μετοχών και CIO της Morgan Stanley.

    Ένας βασικός κίνδυνος που παραβλέπουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου αρχίζουν να κινούνται υψηλότερα, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει μεταβλητότητα που θα οδηγήσει τις μετοχές χαμηλότερα, επισήμανε ο CIO που ξεκίνησε την καριέρα του στην τράπεζα 30 και πλέον χρόνια πριν.

    «Η αγορά είναι υπεραγορασμένη και πιθανώς λίγο υπερεκτιμημένη, διότι τα επιτόκια αρχίζουν τώρα να ενισχύονται», δήλωσε ο Wilson στο Bloomberg TV. «Ο κίνδυνος στην αγορά τώρα είναι ότι καθώς οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αρχίζουν να να ανακάμπτουν, προχωρούμε σε επαναξιολόγηση των αποτιμήσεων, αφού οι μετοχές είναι περιουσιακά στοιχεία μακράς διάρκειας, κυρίως το χρηματιστήριο των ΗΠΑ”.

    Benchmark Treasury yields head back toward 1%

    Οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων αυτήν την εβδομάδα εν μέσω της αναζωπύρωσης της αισιοδοξίας για το πρόγραμμα τόνωσης των ΗΠΑ και των θετικών νέων για το εμβόλιο, καθιστούν μερικούς επενδυτές νευρικούς ότι μπορεί τελικά να χρειαστεί αναπροσαρμογή της αποτίμησης των μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς βρίσκονται στα υψηλά όλων των εποχών.

    Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει ρεκόρ μηνιαίων κερδών και διαπραγματεύεται σε επίπεδα που είχε βρεθεί ξανά την εποχή της φούσκας των dotcom, πριν από 20 περίπου χρόνια.

    Ωστόσο, ο Wilson, δήλωσε ότι οποιοδήποτε selloff σε μετοχές μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία αγοράς.

    Οποιαδήποτε διόρθωση θα ήταν ευπρόσδεκτη, “γιατί θα με έκανε να τοποθετήσω επιπλέον κεφάλαια με περισσότερη άνεση”, τόνισε.

    Το Bitcoin περνά στην αντεπίθεση – Πιο κοντά στο στόχο των 20.000 δολαρίων

    Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ