• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το Bitcoin περνά στην αντεπίθεση – Πιο κοντά στο στόχο των 20.000 δολαρίων

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Η ανάκαμψη του Bitcoin μετά τη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας, αναζωπυρώνει τις εικασίες ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα μπορεί να διασπάσει τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του.

    Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο διαπραγματεύεται κοντά στο ιστορικό υψηλό των 19.857,03 δολαρίων που βρέθηκε τη Δευτέρα, μετά από την άνοδο κατά 15% που κατέγραψε ύστερα από την χειρότερη ημερήσια πτώση του έτους, στις 26 Νοεμβρίου.

    «Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα 20.000 δολάρια αυτήν την εβδομάδα, με τον στόχο να κυμαίνεται στην περιοχή των 20.000 έως 25.000 δολαρίων», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης με χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη. Αλλά μετά από αυτό αναμένει πτώση 30%, δεδομένου ότι το Bitcoin έχει την τάση να “δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτές και στην συνέχει να υποχωρεί”, επισήμανε.

    Οι υποστηρικτές του Bitcoin εκτιμούν ότι μία διευρυμένη βάση επενδυτών δείχνει ότι το κρυπτονόμισμα “ενηλικιώνεται”. Από την άλλη, οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι το φετινό ράλι κατά 170% είναι μια φούσκα, παρά τους ισχυρισμούς ότι τα ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για τη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων και αποσπούν εισροές κεφαλαίων από τον χρυσό.

    Το Bitcoin διαπραγματεύονταν νωρίτερα στο Τόκιο στα 19.140 δολάρια. Ο Bloomberg Galaxy Crypto Index, ο οποίος έχει υπερτριπλασιαστεί φέτος, σημείωνε οριακή μεταβολή.

    Η άνοδος του Bitcoin σε επίπεδα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα “είναι πιθανό αποτέλεσμα των μεγάλων θεσμικών επενδυτών που επιθυμούν να ανέβουν στο “βαγόνι” και να αγοράσουν τμήμα της περιορισμένης προσφοράς του κρυπτονομίσματος εν μέσω του ανοδικού ράλι”, δήλωσε ο Gunnar Jaerv, COO της First Digital Trust, στο Χονγκ Κονγκ.

    Οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co σε σημείωμα τους στις 27 Νοεμβρίου, υποστήριξαν ότι οι επενδύσεις στο Grayscale Bitcoin Trust θα είναι καθοριστικές για την πορεία του νομίσματος, αναφερόμενοι σε ένα ταμείο που επενδύει και παρακολουθεί την τιμή του Bitcoin.

    JPMorgan: Η πτώση του Bitcoin μπορεί να συνεχιστεί – Το σκεπτικό των αναλυτών

    Σε ποιες μετοχές στοιχηματίζουν οι ισχυρότεροι επενδυτές του κόσμου για την εποχή μετά την πανδημία – Οι διαφορετικές απόψεις

    JPMorgan: Πιθανές εκροές 300 δισ. δολαρίων από τα χρηματιστήρια λόγω αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ