Το Μεξικό επιδιώκει να αυξήσει τους δασμούς σε αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ασία έως και 50%, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας, Μαρσέλο Εμπράρντ.

«Θα αυξήσουμε τον δασμό, επειδή οι τιμές των αυτοκινήτων που φτάνουν στο Μεξικό είναι κάτω από αυτό που αποκαλούμε τιμή αναφοράς», δήλωσε ο Εμπράρντ στο περιθώριο μιας εκδήλωσης στην Πολιτεία του Μεξικού την Τετάρτη. «Ο βασικός στόχος είναι να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Υπολογίζουμε ότι περίπου 320.000 θέσεις εργασίας συνδέονται άμεσα με ό,τι συμβαίνει με αυτά τα προϊόντα».

1

Νωρίτερα, η Πρόεδρος Κλαούντια Σέινμπαουμ δήλωσε ότι εξετάζει την επιβολή δασμών σε χώρες που δεν έχουν εμπορική συμφωνία με το Μεξικό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Plan Mexico» που αποσκοπεί στην ενίσχυση της τοπικής βιομηχανικής παραγωγής.

Η πρόταση της κυβέρνησης, η οποία αποτελεί μέρος του προϋπολογισμού για το 2026, θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, όπου το κυβερνών κόμμα διαθέτει άνετη πλειοψηφία. Μόλις εγκριθεί, ο δασμός θα τεθεί σε ισχύ 30 ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα του Μεξικού, πρόσθεσε ο Εμπράρντ.

Διαβάστε επίσης: 

Jaguar Land Rover: Μέρος των δεδομένων πελατών επλήγη από κυβερνοεπίθεση

NASA: Ανακοίνωσε πως ίσως ανακάλυψε ίχνη αρχαίας ζωής στον Άρη

Ντόναλντ Τραμπ: Ζητά από το Εφετείο την αποπομπή της Λίσα Κουκ από τη Fed