• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μετοχές vs ομολόγων: «Παίξτε άμυνα», λέει η Barclays

    • Bloomberg
    Barclays


    Ενώ επί μήνες ολόκληρους συμβούλευε τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές, η Barclays πλέον προτιμά τα ομόλογα.

    Η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, το τεταμένο κλίμα στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και η απειλή ενός «σκληρού» Brexit είναι, σύμφωνα με τον Ajay Rajadhyaksha, επικεφαλής μακροοικονομικής ανάλυσης στη Νέα Υόρκη, μερικοί από τους παράγοντες που έχουν κάνει λιγότερο ελκυστικά τα πιο επισφαλή assets, όπως είναι οι μετοχές.

    «Είναι ώρα να παίξει κανείς άμυνα», ανέφερε σε σημείωμά του την Πέμπτη ο Rajadhyaksha.

    «Οι επενδυτές πρέπει να χρησιμοποιήσουν το ριμπάουντ των χρηματιστηρίων και το sell-off των ομολόγων του Σεπτεμβρίου σαν ευκαιρία για να μειώσουν τον κίνδυνο του χαρτοφυλακίου τους», προσθέτει.

    Το ράλι της αγοράς ομολόγων, από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία, έχασε σε δυναμική αυτόν το μήνα, καθώς κάποιοι δείκτες για την παγκόσμια οικονομία σταθεροποιήθηκαν, ενώ αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο τόσο για το μέτωπο του εμπορικού πολέμου όσο και του Brexit.

    Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έχει ενισχυθεί πάνω από 20 μονάδες βάσης στο 1,7%, ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 2%, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI All-Country World Index καταγράφει κέρδη 2,2%.

    Παρ’ όλα αυτά, ο Rajadhyaksha δεν τάσσεται εντελώς κατά του ρίσκου.

    Η Barclays συνιστά επίσης στους επενδυτές να τοποθετηθούν σε ομόλογα υψηλότερης απόδοσης στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, θεωρώντας ότι το ράλι που κάνουν φέτος τα ομόλογα θα συνεχιστεί. Γι’ αυτό και συστήνει θέσεις σε ομόλογα υψηλότερης απόδοσης, όπως ομόλογα αναδυόμενων αγορών σε δολάριο, αμερικανικά εταιρικά ομόλογα και τίλους εγγυημένους με υποθήκες.



    ΣΧΟΛΙΑ