• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Έβαλε πλώρη για τα 13.800 δολάρια!

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Ενδεικτικό των υποσχέσεων αλλά και των κινδύνων που κρύβει το Bitcoin ήταν το σαββατοκύριακο που πέρασε, με την τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο να πιάνει τα 12.112 δολάρια την Κυριακή λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Νέας Υόρκης) και να υποχωρεί 30 λεπτά αργότερα στα 10.638 δολάρια.

    Ήταν η πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2019 που το Bitcoin ξεπέρασε το φράγμα των 12.000 δολαρίων.

    Το πρωί της Δευτέρας, η τιμή του κρυπτονομίσματος βρισκόταν στα 11.159 δολάρια.

    «Το πέρασμα πάνω από το σημείο αντίστασης των 10.000- 10.500 δσολαρίων, το οποίο συνέπεσε με την πτωτική πορεία που σημείωσε μετά τα υψηλά στα οποία είχε σκαρφαλώσει στα τέλη του 2017 και τα υψηλά του πρώτου τριμήνου του 2020, καθιέρωσε ένα υψηλότερο υψηλό για το Bitcoin», σύμφωνα με τον Rob Sluymer, τεχνικό αναλυτή στη Fundstrat Global Advisors.

    «Βραχυπρόθεσμα, οι δείκτες της ημερήσιας δυναμικής του Bitcoin είναι υπεραγορασμένοι (όπως και για τον χρυσό), αλλά πέρα από κάποια πολύ βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα, το Bitcoin είναι πιθανό να συνεχίσει να κινείται προς επόμενο σημείο αντίστασής του που είναι τα 13.800 δολάρια», υποστηρίζει ο ίδιος.

    Το Bitcoin σημειώνει σημαντική άνοδο τις τελευταίες ημέρες μετά την ενίσχυσή του πάνω από τα 10.000 δολάρια. Είχε πέσει στα 4.904 δολάρια στα μέσα Μαρτίου, στο απόγειο περίπου της αβεβαιότητας που πυροδότησε στις αγορές η πανδημία, αλλά μέχρι τα μέσα Μαΐου είχε επιστρέψει στο επίπεδο των 9.000 δολαρίων.

    Παρ’ όλο που η μεταβλητότητα της τιμής των κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να προσελκύει σκεπτικιστές, η JPMorgan Chase & Co. τον Ιούνιο σημείωσε ότι το ράλι που σημειώνει το Bitcoin μετά τα «βάθη» του Μαρτίου υποδηλώνει ότι έχει διάρκεια.

    Οι αξιοσημείωτες κινήσεις του κρυπτονομίσματος το σαββατοκύριακο που πέρασε, όπως και το προηγούμενο, θυμίζουν ένα παρόμοιο φαινόμενο το 2019, όταν το κρυπτονόμισμα σημείωνε πολλές φορές υπέρμετρη άνοδο κατά τις συναλλαγές του Σαββάτου και της Κυριακή, καθώς η τιμή του, από μερικές χιλιάδες δολάρια που ήταν, έπιανε πενταψήφιο εύρος.

    Όμως και άλλα κρυπτονομίσματα έκαναν ράλι. Ο δείκτης Galaxy Crypto του Bloomberg σημείωσε άνοδο 6% στα 532,64 δολάρια. Το Ether σημείωσε άνοδο 2,3% στα 381,95 δολάρια, περιορίζοντας ένα τρομερό ράλι ανόδου σε 13 από τις 14 τελευταίες συνεδριάσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ