• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    MacKenzie Scott: Η δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγος του Jeff Bezos ξαναπαντρεύτηκε

    • Bloomberg

    MacKenzie Scott και Dan Jewett


    Η MacKenzie Scott, η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos και μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, παντρεύτηκε έναν καθηγητή φυσικής από το Σιάτλ, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει να την βοηθήσει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

    Ο Dan Jewett, που διδάσκει στο ιδιωτικό σχολείο Lakeside School, έκανε γνωστό τον γάμο στον ιστότοπο του Giving Pledge, του κινήματος που έχουν δημιουργήσει οι Bill και Melinda Gates και ο Warren Buffett για να ενθαρρύνουν τους δισεκατομμυριούχους να κάνουν φιλανθρωπίες.

    “Είμαι παντρεμένος με έναν από τους πιο γενναιόδωρους και ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζω – και θα την βοηθήσω να υλοποιήσει τη δέσμευση της να μεταβιβάσει την τεράστια περιουσία της για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους”, έγραψε ο Jewett σε μια δημοσίευση στις 6 Μαρτίου κάτω από τη σελίδα της Scott στον ιστότοπο του Giving Pledge.

    Ο Jewett επισήμανε στην επιστολή ότι ήταν δάσκαλος κατά το μεγαλύτερος μέρος της ζωής του και ποτέ δεν «επιδίωξε να συγκεντρώσει το μέγεθος της περιουσίας που απαιτείται» ώστε να προχωρήσει σε φιλανθρωπικές δεσμεύσεις.

    Η Scott, 50 ετών, είναι ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία καθαρής αξίας 53,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Μετά από το διαζύγιο της με τον Jeff Bezos το 2019, έγινε μια από τις σημαντικότερες φιλάνθρωπους της γενιάς της. Η Scott δώρισε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ποσό που πιθανώς αποτελεί ρεκόρ για άνθρωπο που βρίσκεται στη ζωή. Τα χρήματα πήγαν πρωτίστως σε μικρές φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα, όπως ιστορικά μαύρα κολλέγια που δεν επωφελούνται συχνά από τις δωρεές δισεκατομμυριούχων.

    Γράφοντας στο Medium πέρυσι, η Scott είπε ότι ζήτησε από την ομάδα της να βρει τρόπους για να διαθέσει σε φιλανθρωπίες τα χρήματά της πιο γρήγορα.

    «Ο Dan είναι τόσο καλός άνθρωπος και είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος για τους δύο», είπε ο Bezos σε δήλωση του, μέσω εκπροσώπου της Amazon. Η Wall Street Journal δημοσίευσε πρώτη την είδηση για τον γάμο.

    Ο Bezos, ιδρυτής της Amazon.com, είναι το πλουσιότερο άτομο στον κόσμο με περιουσία 176,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα τα στοιχεία του Bloomberg.



    ΣΧΟΛΙΑ