• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    L’Oreal: Πλάνο αναδιάρθρωσης και επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο

    • Bloomberg
    L'Oréal

    Ο CEO ΤΗς L’Oréal Jean-Paul Ago


    Η L’Oreal σχεδιάζει να κλείσει καταστήματα λιανικής προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στον luxe βραχίονά της στις ΗΠΑ, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις σημαντικές αλλαγές που έχουν σημειωθεί στη συμπεριφορά των καταναλωτών εν μέσω της πανδημίας.

    Το Luxe Division της L’Oreal στις ΗΠΑ σχεδιάζει να μετατοπίσει τις επενδύσεις σε τομείς ανάπτυξης, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, ως μέρος του σχεδίου αναδιοργάνωσής της, κατά τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που ανταποκρίθηκε σε ερώτημα του Bloomberg.

    Η L’Oreal επισήμανε ότι θα επηρεαστούν έως και 400 θέσεις εργασίας στο τμήμα Luxe στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας. Κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν σε άλλη θέση. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πόσα καταστήματα θα έκλειναν.

    «Ο εκσυγχρονισμός είναι απαραίτητος για την ανοικοδόμηση του οργανισμού με βάση το μέλλον του καταναλωτή», δήλωσε η εταιρεία.

    Η γαλλική εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 88.000 εργαζόμενους διεθνώς, αγωνίζεται εν μέσω της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν λιγότερα σε ακριβά αρώματα και μακιγιάζ, αφού υπάρχουν λιγότερες περιπτώσεις κοινωνικής αλληλεπίδρασης κατά τη διάρκεια των lockdown.

    Παρόλο που το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 65% το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι καταναλωτές έκαναν τις αγορές τους από το σπίτι, η αύξηση αυτή δεν αρκούσε για να αντισταθμίσει τη μείωση της συνολικής ζήτησης για προϊόντα και υπηρεσίες ομορφιάς. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 19% το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η L’Oreal δεν είναι η μοναδική εταιρεία ομορφιάς που προχωρά σε περικοπές. Τα κόστη αυξάνονται σε ολόκληρο τον κλάδο, με την Estee Lauder να ανακοινώνει τον Αύγουστο ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή του 3% του εργατικού δυναμικού της και να κλείσει το 10% έως 15% των ανεξάρτητων καταστημάτων της. Η εταιρεία λιανικής πώλησης Ulta Beauty ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι σε θέση να επαναφέρει στην εργασία όλους τους υπαλλήλους που έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Απρίλιο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ