• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Lloyd’s: Οι αποζημιώσεις λόγω του κορονοϊού μπορεί να ανέλθουν στα 6,5 δισ. δολάρια

    • Bloomberg

    John Neal. διευθύνων σύμβουλος Lloyd’s Λονδίνου


    Ο λογαριασμός του κορονοϊού για τους ασφαλιστές εξακολουθεί να αυξάνεται με την Lloyd’s του Λονδίνου να υποστηρίζει ότι οι αποζημιώσεις αναμένεται να ανέλθουν μέχρι και στα 5 δισ. στερλίνες (6,4 δισ. δολάρια).

    Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός του κόσμου ανακοίνωσε ζημιές προ φόρων ύψους 400 εκατομμυρίων λιρών για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αφού οι προβλέψεις αντασφάλισης βοήθησαν στην κάλυψη περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων στερλίνων από αξιώσεις λόγω Covid-19. Η εταιρεία παρουσίασε κέρδη 2,3 δισεκατομμυρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

    «Το πρώτο εξάμηνο του 2020 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος John Neal σε ανακοίνωση του την Πέμπτη. «Η πανδημία προκάλεσε καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές ζημιές, λόγω των μέτρων που χρειάστηκε να ληφθούν για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και την ανάκαμψη των επιχειρήσεων και των οικονομιών».

    Τα αποτελέσματα έρχονται καθώς η βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από τεράστιες πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων δαπανών που σχετίζονται με το ξέσπασμα του κοροναϊού, την πρόωρη εποχή των τυφώνων που έχει ήδη προκαλέσει απώλειες δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και την τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που έπληξε πολλές περιοχές της πόλης.

    Τον Μάιο, η Lloyd’s προέβλεψε ένα δύσκολο έτος για τους ασφαλιστές με περίπου 203 δισεκατομμύρια δολάρια ζημιές, καθώς τα lockdown έπληξαν τις οικονομίες και οι χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν βουτιά. Καθώς οι αξιώσεις από τις πληγείσες επιχειρήσεις ήταν πολλές, ορισμένες ασφαλιστικές σταμάτησαν τις πληρωμές μερισμάτων και έσπευσαν να αντλήσουν κεφάλαια, ενώ οι κυβερνήσεις έκαναν ενέργειες για να στηρίξουν τα πιο εκτεθειμένα τμήματα του κλάδου, όπως η ασφάλιση εμπορικών πιστώσεων.

    Η εταιρεία έλαβε περίπου 30.000 αιτήματα αποζημιώσεων που σχετίζονται με την πανδημία, τόνισε στο Bloomberg o Neal τον Ιούνιο.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Swiss Re AG δημοσίευσε ζημιές έκπληξη 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο εξάμηνο, καθώς υπολόγισε κεφάλαια για να καλύψει μελλοντικές απώλειες που σχετίζονται με την πανδημία. Η Munich Re δέχθηκε επίσης πλήγμα 1,5 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολαρίων) το πρώτο εξάμηνο, και επισήμανε ότι αντιμετώπισε αξιώσεις τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζονται με την έκρηξη της Βηρυτού.

    Επιμέλεια μετάφρασης: Αμαλία Σοφία Βερούτη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ