• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κοντά στα 9.000 δολ. το Bitcoin, με κέρδη σχεδόν 70% από τις αρχές Μαΐου

    • Bloomberg
    bitcoin


    Μία ανάσα από τα 9,000 δολάρια εκτινάχθηκε η τιμή του Bitcoin, διευρύνοντας τα κέρδη του και σημειώνοντας την καλύτερη μηναία απόδοση του από την ιστορική άνοδο του 2017.

    Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, κατέγραψε τη Δευτέρα άνοδο 10% σε σχέση με τα επίπεδα της Παρασκευής και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στο Λονδίνο στα 8,766 δολάρια. Εξίσου δυναμικά κινούνται και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα κατά την έναρξη της εβδομάδας. Το Litecoin σημειώνει άνοδο άνω του 11% και το Ether ενισχύεται κατά 5,7%.

    Το Bitcoin πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο 2018. Η βελτίωση των ψηφιακών νομισμάτων αποδίδεται σε μία σειρά εξελίξεων που αποτυπώνουν το ενδιαφέρον που έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν για αυτά, mainstream εταιρείες. Για παράδειγμα, η AT&T Inc. ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει στους πελάτες της να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με Bitcoin. Λίγο νωρίτερα, η έγινε γνωστό ότι η Fidelity Investments ολοκληρώνει τα σχέδια της για την έναρξη αγοραπωλησιών ψηφιακών νομισμάτων, για λογαριασμό των θεσμικών της πελατών.

    To Bitcoin έχει καταγράψει αυτό το μήνα κέρδη σχεδόν 70% παρά της ανησυχίες των αναλυτών της JPMorgan Chase & Co. ότι η τιμή του μπορεί να έχει ξεπεράσει την “πραγματική του αξία”, εκτίμηση που δε συμμερίζονται όλοι οι επενδυτές.

    O Mati Greenspan, αναλυτής αγορών της eToro, έγραψε την Παρασκευή: “Το σημείο ανατροπής πιθανότατα είναι πολύ κοντά τώρα”.

    Η φετινή κούρα ανόδου έρχεται μετά από μια οδυνηρή πτωτική πορεία που κράτησε κατά το μεγαλύτερο μέρος της περυσινής χρονιάς και οδήγησε το ψηφιακό νόμισμα σε πτώση άνω του 70%. Ορισμένοι στοιχηματίζουν ότι η άνοδος θα μπορούσε να συνεχιστεί, καθώς περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αρχίζουν να δημιουργούν τα δικά τους κρυπτονομίσματα ή αρχίζουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain.

    “Όσο περισσότεροι έμποροι αποδέχονται τα κρυπτονομίσματα τόσο περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να τα υιοθετήσουν και να τα χρησιμοποιήσουν”, αναφέρει ο David Tawil, πρόεδροςς του crypto hedge fund ProChain Capital.

    Ωστόσο, η βουτιά που σημείωσαν τα κρυπτονομίσματα είναι ακόμη νωπή στο μυαλό πολλών επενδυτών και δεν πιστεύουν όλοι ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα γίνουν τόσο ευρέως αποδεκτά όσο ελπίζουν οι φανατικοί υποστηρικτές τους. “Υπάρχουν ενδείξεις ότι το ανοδικό ράλι γίνεται επικίνδυνο” έγραψε ο αναλυτής της Bloomberg Intelligence, Mike McGlone.

    “Μπορεί να υπάρξει και άλλο πισωγύρισμα, πριν φτάσουμε στη στιγμή που τα θεμελιώδη θα δικαιολογούν μία τέτοια ανοδική πορεία”, δήλωσε ο Tawil.

    Bitcoin
    Bitcoin

     



    ΣΧΟΛΙΑ