• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κέρδη 25 δισ. δολάρια σε μία ημέρα για τον ιδιοκτήτη της νέας εταιρείας που εκτόξευσαν οι traders της Reddit

    • Bloomberg

    Dan Gilbert


    Η καθαρή αξία της περιουσίας του ιδρυτή της εταιρείας ενυπόθηκων δανείων Rocket Cos., Dan Gilbert, αυξήθηκε κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, καθώς οι μετοχές της εισηγμένης εκτινάχθηκαν στα ύψη λόγω των εικασιών ότι βρέθηκαν στο στόχαστρο των traders μελών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Reddit.

    Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Gilbert, 59 ετών, στην 16η θέση του Bloomberg Billionaires Index με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δηλαδή 19 θέσεις υψηλότερα. Το μερίδιο πλειοψηφίας που κατέχει στην Rocket, η οποία έκλεισε με κέρδη 71%, αποτελεί το 93% της περιουσίας του.

    Πρόκειται για το δεύτερο τεράστιο άλμα της καθαρής αξίας της περιουσίας του Gilbert από πέρυσι. Η εκτιμώμενη αξία του πλούτου του τετραπλασιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η Rocket εισήχθη στο χρηματιστήριο.

    Η μετοχή της εταιρείας άρχισε να σκαρφαλώνει ολοένα και υψηλότερα χθες, μετά από ένα ρεπορτάζ του CNBC που υποστήριζε ότι ο τίτλος μπορεί να έχει γίνει στόχος των επενδυτών της Reddit λόγω των αυξημένων short θέσεων που υπάρχουν σε αυτήν.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, η Rocket εντάσσεται στην ομάδα μετοχών που έχουν πρόσφατα καταγράψει τεράστια κέρδη καθώς βρέθηκαν στο στόχαστρο επενδυτών λιανικής, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις στο φόρουμ WallStreetBets της Reddit και τοποθετούνται μαζικά σε τίτλους, ωθώντας τις τιμές τους υψηλότερα και προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε μεγάλα hedge funds που κατέχουν σε αυτές short θέσεις.

    Με αυτό τον τρόπο, οι traders συνέβαλαν ακούσια, στην περαιτέρω αύξηση του πλούτου μεγιστάνων όπως ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Wang Jianlin, ο ιδιοκτήτης του ανθρακούχου νερού Lacroix, Nick Caporella και η CEO της Tootsie Roll Industries, Ellen Gordon.

    Το ημερήσιο άλμα των κερδών του Gilbert αποτελεί το μεγαλύτερο μίας χρονιάς που μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται από τις δραματικές διακυμάνσεις του πλούτου των ισχυρών του πλανήτη. Ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla, κατέγραφε επί μήνες αύξηση κερδών και τελικά έγινε τον Ιανουάριο ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα έπεσε στη δεύτερη θέση, καθώς ο Jeff Bezos κατέκτησε και πάλι την πρωτιά. Οι δύο επιχειρηματίες συνεχίζουν να εναλλάσσονται στο Νο1 της λίστας του Bloomberg, λόγω των διακυμάνσεων που σημειώνει η μετοχή της Tesla.

    Στην Ασίας, ο Ινδός μεγιστάνας Mukesh Ambani ξανακέρδισε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας, καθώς o Kινέζος μεγαλοεπιχειρηματίας εμφιαλωμένου νερού Zhong Shanshan έχασε 22 δισ. δολάρια από την περιουσία του, μετά την πτώση κατά 20% των μετοχών της εταιρείας του σε μία εβδομάδα.

    Bezos, Musk, Gates: Τα ιλιγγιώδη ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν με βάση τον προτεινόμενο φόρο πλούτου

    Dan Loeb: Ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος που εισέρχεται στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων

    Warren Buffett: Αυτό είναι το ρεκόρ που κατέγραψε η εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή, Berkshire Hathaway, το 2020

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ