• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JPMorgan: H ομαλή προσγείωση είναι πιο πιθανή από την ύφεση για την παγκόσμια οικονομία

    • Bloomberg

    Ο Μarko Kolanovics, ο υπεύθυνος στρατηγικής ανάλυσης στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan


    Μια ομαλή προσγείωση αναδεικνύεται ως το πιο πιθανό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία, υποστηρίζουν οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

    Τα πρόσφατα στοιχεία που υποδεικνύουν μετριασμό του πληθωρισμού και των μισθολογικών πιέσεων, ανάκαμψη της ανάπτυξης και σταθεροποίηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποδηλώνουν ότι ο κόσμος θα αποφύγει την ύφεση, ανέφερε η ομάδα των αναλυτών, συμπεριλαμβανομένων των Marko Kolanovic και Νικόλαου Πανηγυρτζόγλου. Οι αγορές θα επωφεληθούν από τη δημοσιονομική τόνωση στην Κίνα, τα σχέδια στήριξης της ενέργειας στην Ευρώπη και το πολύ χαμηλό επενδυτικό κλίμα, ανέφεραν.

    «Τα οικονομικά δεδομένα και η τοποθέτηση των επενδυτών είναι πιο σημαντικοί παράγοντες για την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου από την ρητορική της κεντρικής τράπεζας», έγραψαν οι αναλυτές.

    World stock gauge makes another run at this year's downtrend
    Παγκόσμια ανάκαμψη

    Το θετικό κλίμα επέστρεψε στις αγορές τις τελευταίες ημέρες εν μέσω ελπίδων ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Τη Δευτέρα, ο δείκτης MSCI AC World ολοκλήρωσε την καλύτερη τετραήμερη άνοδο από τον Μάιο, καθώς οι traders αναμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ που θα δημοσιευτούν την Τρίτη.

    Κυκλικές μετοχές και μικρή κεφαλαιοποίηση

    Η JPMorgan υποστηρίζει ότι η σταδιακή χαλάρωση του πληθωρισμού αναμένεται να είναι θετική για τις κυκλικές μετοχές και τους τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης, τις οποίες προτιμά μαζί με τις αναδυόμενες αγορές και τις κινεζικές μετοχές έναντι των «ακριβών» αμυντικών τίτλων. Υποστηρίζει την αγορά των ενεργειακών μετοχών κατά την πτώση τους και παραμένει “επιθετικά” overweight στα εμπορεύματα.

    “Εκτιμούμε ότι το θέμα του πληθωρισμού θα επιλυθεί από μόνο του καθώς οι στρεβλώσεις θα εξασθενήσουν και ότι η Fed αντέδρασε υπερβολικά με την αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης”, ανέφεραν οι αναλυτές. “Θα δούμε πιθανότατα μια στροφή της Fed, η οποία είναι θετική για τα κυκλικά περιουσιακά στοιχεία”, συμπλήρωσαν.

    Οι αναλυτές στρατηγικής είναι θετικοί για το δολάριο και αναμένουν ότι οι καμπύλες αποδόσεων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών ομολόγων θα σταθεροποιηθούν.

    Την άποψη της JPMorgan συμμερίζονται και άλλοι αναλυτές.

    Τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς μια ομαλή προσγείωση, δήλωσε και ο Isaac Poole, επικεφαλής επενδύσεων στην Oreana Financial Services. “Σε αυτό το σενάριο, πιστεύουμε πραγματικά ότι τα κέρδη θα μπορούσαν να είναι σχετικά καλά το επόμενο έτος στις ΗΠΑ”.

    Η αύξηση των κερδών «θα μπορούσε να εκπλήξει θετικά, επειδή έχει επικρατήσει πολλή απαισιοδοξία».

    Διαβάστε ακόμη:

    Έρευνα της Deutsche Bank για τις αγορές: Ο S&P 500 δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο – Μείνετε μακριά από τα ομόλογα

    Goldman Sachs: Γιατί θα μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου το φετινό χειμώνα



    ΣΧΟΛΙΑ