• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ιδρυτής και CEO γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων παραιτείται μετά από κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

    • Bloomberg

    Ray Kelvin


    Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Ted Baker, Ray Kelvin, παραιτήθηκε από τη θέση του στη βρετανική αλυσίδα πολυτελών ενδυμάτων, ενώ διενεργείται έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά σε υπαλλήλους της επιχείρησης. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό άνδρα επικεφαλής εταιρείας που αποχωρεί μετά από κατηγορίες για παρενόχληση σε εργαζόμενους.

    Ο Kelvin, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1988, πήρε εθελοντικά άδεια από το ρόλο του CEO τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς το ΔΣ προσέλαβε τη νομική εταιρεία Herbert Smith Freehills LLP προκειμένου να διερευνήσει τους ισχυρισμούς υπαλλήλων που τον κατηγορούν για ανεπιθύμητες αγκαλιές αλλά και γιατί ζητούσε από γυναίκες εργαζόμενες να καθήσουν στα πόδιατου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

    Οι μετοχές της Ted Baker υποχώρησαν κατά 5% μετά την παραίτηση. Η αποχώρηση του Kelvin καθιστά αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα success stories της Βρετανίας, λόγω της στενής σχέσης του ιδρυτή της με αυτήν.

    Ο Kelvin κατέχει το 35% της επιχείρησης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε χρηματιστηριακή αξία 280 εκατ. λιρών (370 εκατ. δολαρίων). Ο επιχειρηματίας έκανε την αρχή ανοίγοντας ένα κατάστημα με πουκάμισα στη Γλασκώβη, το οποίο εξελίχθηκε σε μία εταιρεία με πωλήσεις 600 εκατ. λιρών και σημεία πώλησης σε όλη τη Βρετανία καθώς και σε άλλες μεγάλες αγορές όπως των ΗΠΑ και της Κίνας.

    Ο επιχειρηματίας είναι γνωστός για τις περίεργες συνήθειες τους, όπως να φωτογραφίζεται κρύβοντας το μισό του πρόσωπο με διάφορα αντικείμενα.

    Ray Kelvin. CEO Ted Baker

    Όλα ξεκίνησαν από μία αναφορά στο διαδίκτυο για τον Kelvin. Σε ένα άλλο υποτιθέμενο περιστατικό, ο CEO έσπρωξε μία υπάλληλο στον τοίχο σε μία γυάλινη αίθουσα συνεδριάσεων το 2016, ενώ δεκάδες στελέχη ήταν μάρτυρες, σύμφωνα με τρία άτομα που ήταν εκεί και ζήτησαν να μην γίνει γνωστή η ταυτότητα τους, ανέφερε το Bloomberg τον Δεκέμβριο.

    Η έρευνα της δικηγορικής εταιρείας συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου ή στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, δήλωσε εκρόσωπος της Ted Baker. Η αποχώρηση του Kelvin έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παραιτήσεων υψηλόβαθμων στελεχών που κατηγορήθηκαν για ακατάλληλη συμπεριφορά ή σχέσεις στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του παραγωγού ταινιών Harvey Weinstein, του πρώην επικεφαλής της CBS Corp. Les Moonves και του πρώην στελέχους της Pixar, John Lasseter.

    Στην Ted Baker, η εκτελεστική CEO Lindsay Page θα συνεχίσει να ασκεί το ρόλο. Ο Πρόεδρος David Bernstein θα “παράσχει πρόσθετη υποστήριξη” ως εκτελεστικός πρόεδρος, δήλωσε η εταιρεία, αλλά θα έχει αυτό το ρόλο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020.

    Παράλληλα, ο Kelvin σε ηλεκτρονικό μήνυμα του επισήμανε ότι ως μέτοχος της εταιρείας είναι πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθεια του στη Lindsay και στην ηγετική ομάδα.

    Οι μετοχές της αλυσίδας ένδυσης υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη της επηρεάστηκαν αρνητικά από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις και άλλους παράγοντες.



    ΣΧΟΛΙΑ