• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Βενεζουέλα λιμοκτονεί και ο Μαδούρο τρώει rib-eye των 100 δολαρίων στον Salt Bae [video]

    • Bloomberg
    Μαδούρο Βενεζουέλα

    Νικολά Μαδούρο, Πρόεδρος της Βενεζουέλας


    Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι του στην Ασία, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, έκανε μια στάση στην Τουρκία για να δειπνήσει σε ένα από τα εστιατόρια Nusr-Et του Τούρκου σεφ Nusret Gökçe, γνωστού και ως Salt Bae (Σ.τ.Μ.: ο οποίος έδωσε το «παρών» και στον γάμο του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ), όπου δοκίμασε το περίφημο και πανάκριβο κρέας του, συνοδεία πούρων.

    Ο Μαδούρο επισκέφθηκε το Nusr-Et, γνωστό για το rib-eye των 100 δολαρίων, ύστερα από επίσημο ταξίδι που έκανε στην Κίνα με την ελπίδα να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη Βενεζουέλα.

    Σε βίντεο που ανέβασε ο Nusret στο Twitter και στο Instagram, ο Μαδούρο φαίνεται να απολαμβάνει το γεύμα του δίπλα στη σύζυγό του, κρατώντας ένα πούρο, αλλά και να δοκιμάζει ένα t-shirt με τον Nusret.

    Την ίδια ώρα, η Βενεζουέλα βυθίζεται σε βαθιά ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, μετά από χρόνια κακής διακυβέρνησης που έχουν προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα υπερπληθωρισμού και έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε κατάσταση εξαθλίωσης, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν τεράστιες ελλείψεις βασικών αγαθών. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας η οποία διενεργήθηκε από τρία κορυφαία πανεπιστήμια της Βενεζουέλας, εκτιμάται ότι το 2017 το 87% των νοικοκυριών ζούσε σε συνθήκες φτώχειας, ενώ ένα 64% των πολιτών της χώρας έχασε κατά μέσον όρο 11,4 κιλά βάρος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις, ο Nusret, ο οποίος έχει σχεδόν 16 εκατομμύρια followers στο Instagram, διέγραψε πολλά από τα βίντεο από την επίσκεψη του Μαδούρο στο εστιατόριό του.



    ΣΧΟΛΙΑ