• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η Premier League μηνύει κινέζικο σταθμό και ζητά 215,3 εκατ. δολάρια

    • NewsRoom


    H αγγλική Premier League μήνυσε κινέζικο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, ζητώντας 215,3 εκατ. δολάρια, ισχυριζόμενη ότι ο συνεργάτης δεν πλήρωσε για δικαιώματα εμφάνισης ζωντανών αγώνων από το πλουσιότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο.

    Συγκεκριμένα, η PPLive Sports International Ltd., θυγατρική της Suning, κατηγορείται για παράλειψη πληρωμής ύψους 210,3 εκατ. δολαρίων για ζωντανούς αγώνες και άλλα 5 εκατ.  δολάρια για πακέτα κορυφαίων στιγμών (highlights) και τόκους.

    Τα αθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις ακυρώσεις και τους περιορισμούς σε αγώνες καθώς οι κυβερνήσεις περιορίζουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις λόγω πανδημίας. Ενώ η Premier League έχει μερικά από τα πλουσιότερα συμβόλαια μετάδοσης, οι σύλλογοί της υπέφεραν με άδεια στάδια και απαιτήσεις για εκπτώσεις από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για αναδιάταξη αγώνων και προγραμμάτων.

    Ο Kieran Maguire, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, δήλωσε ότι η Premier League δεν είχε άλλη επιλογή από το να οδηγήσει τον κινέζικο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό στα δικαστήρια.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σπάσιμο της συμφωνίας ήταν «τεράστιο χτύπημα στην Premier League», και κόστισε σε ορισμένες ποδοσφαιρικές ομάδες έως και 10 εκατ. δολάρια ανά σεζόν.

    Τα έσοδα της Premier League ξεπερνούν πολύ αντιπάλους όπως η γερμανική Bundesliga ή η La Liga. Όμως, η ακύρωση της σύμβασης ήταν μεγάλο πλήγμα.



    ΣΧΟΛΙΑ