• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η μεγαλύτερη startup τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο σχεδιάζει να αντλήσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια

    • Bloomberg


    Η SenseTime Group Ltd., η πιο πολύτιμη startup τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, ξεκινά τις προετοιμασίες για ένα νέο γύρο χρηματοδότησης, αναφέρουν άνθρωποι με γνώση του θέματος.

    Η κινεζική εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει φέτος περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέους πόρους, δήλωσαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι απόρρητες. H SenseTime, που μετρά την Alibaba Group Holding Ltd. Μεταξύ των επενδυτών της, συνεργάζεται με συμβούλους για τη συγκέντρωση των χρημάτων, σύμφωνα με τις πηγές.

    Η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο αντλησε πέρυσι περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου που ανακοινώθηκε τον Μάιο, ο οποίος έφερε την αξία της σε περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η χρηματοδότηση από επιχειρήσεις όπως η Fidelity International, η Silver Lake Partners και η Hopu Capital ακολούθησε μία συμφωνία πώλησης μεριδίου της στην Qualcomm Inc. το 2017, η οποία αποτίμησε τη SenseTime σε περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το Bloomberg News ανέφερε τον Ιούλιο ότι η SoftBank Vision Fund επιδίωξε επίσης να λάβει μερίδιο σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην εταιρεία.

    Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα μπορούσαν να αλλάξουν, ανέφεραν οι άνθρωποι. Ένας εκπρόσωπος της SenseTime αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Οι επενδυτές δίνουν δισεκατομμύρια δολάρια σε κινεζικές εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης από τη SenseTime μέχρι την Face ++, ελπίζοντας να “καβαλήσουν” ένα κύμα υποστήριξης από την πρόθεση της κυβέρνησης να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία έως το 2030. Αλλά ο αυξανόμενος ντόρος ενθαρρύνει τα πάντα, από τις υπηρεσίες βίντεο μέχρι σχολεία γλωσσών να ισχυριστούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησής τους, ώστε να αποσπάσουν χρηματοδότηση. Μερικοί επενδυτές έχουν προειδοποιήσει ότι ο κλάδος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάμψη, εάν οι εταιρείες αυτές δεν καταφέρουν να πετύχουν αύξηση των εσόδων.

    Η SenseTime ειδικεύεται σε συστήματα που αναλύουν πρόσωπα και εικόνες σε τεράστια κλίμακα και συνεργάζεται με φορείς αστυνόμευσης, λιανοπωλητές και ερευνητές υγείας σε ολόκληρη την Κίνα και διεθνώς. Η startup ανακοίνωσε ότι είδε ανάπτυξη 400 τοις εκατό τα τελευταία χρόνια, καθώς εισήλθε σε περισσότερες βιομηχανίες, από τις κάμερες στα καταστήματα λιανικής πώλησης Suning μέχρι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της Honda.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πώς να βγάλετε κέρδη άνω του 56% στη χειρότερη δημόσια εγγραφή της αγοράς του Χονγκ Κονγκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σύγχρονη κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Η Κοινωνία 5.0 θα μας απελευθερώσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έρευνα – βαρόμετρο του 2nd InvestGR Forum 2019 για την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού



    ΣΧΟΛΙΑ