• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Οι Lego (με τα πασίγνωστα τουβλάκια) βγάζουν στο… σφυρί τα τάνκερ της οικογενείας

    • Bloomberg


    Την πρόθεσή της να πουλήσει τα πέντε τάνκερ που έχει στην ιδιοκτησία της ανακοίνωσε η Kirk Kapital, το επενδυτικό ταμείο το οποίο ελέγχεται από την οικογένεια Lego (με τα πασίγνωστα, σε όλο τον κόσμο, τουβλάκια), καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ο λόγος που η περυσινή χρήση αποδείχθηκε ζημιογόνος, για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών.

    Η Kirk Kapital, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 8 δισ. κορώνων Δανίας (1,3 δισ. δολαρίων), κατέγραψε πέρυσι ζημίες 182 εκατ. κορώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του fund. Μάλιστα, η Kirk Kapital απομείωσε την αξία των τάνκερ της κατά 224 εκατ. κορώνες.

    «Η Kirk Kapital αποφάσισε να σταματήσει τις ναυτιλιακές της δραστηριότητες», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO του fund, Kim Gulstad, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο πλέον είναι να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσουν τα πέντε τάνκερ.

    Το fund διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας της Gunhild Kirk Johansen, αδερφής του βασικού ιδιοκτήτη της Lego και δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στη Δανία, του Kjeld Kirk Kristiansen.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί οι Δανοί δισεκατομμυριούχοι της Lego επενδύουν στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκούρα τα πράγματα για Lego, Hasbro και Mattel – Γιατί τα παιδιά αδιαφορούν για τα παιχνίδια τους;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεχάστε «ταύρους» και «αρκούδες»: Οι επενδυτές είναι είτε «αλεπούδες» είτε «σκαντζόχοιροι»



    ΣΧΟΛΙΑ