• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί οι Δανοί δισεκατομμυριούχοι της Lego επενδύουν στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου

    • Bloomberg


    Το fund που διαχειρίζεται την περιουσία των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών της παιχνιδιοβιομηχανίας Lego θέλει να αγοράσει περισσότερα ακίνητα στο Λονδίνο, καθώς η προοπτική του Brexit δεν φαίνεται να το πτοεί.

    «Κάποιοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων είμαστε και εμείς, είναι λίγο νευρικοί σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Βρετανία», δηλώνει ο Soren Thorup Sorensen, CEO του fund Kirkbi, το οποίο έχει υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 16 δισ. δολαρίων. Προσθέτει, όμως, ότι «υπάρχουν περιοχές στο Λονδίνο που δεν συνδέονται με τον χρηματοοικονομικό τομέα».

    Η τελευταία επένδυση στην οποία προχώρησε το fund της Lego είναι σε μια περιοχή στην οποία κυριαρχούν ως παρουσία οι εταιρείες τεχνολογίας, media και τηλεπικοινωνιών, η οποία, όπως εκτιμά ο Sorensen, είναι πιθανότατα λιγότερο εκτεθειμένη στη μαζική «έξοδο» που μπορεί να πλήξει την λονδρέζικη τραπεζική κοινότητα όταν έρθει η ώρα του Brexit. Όπως λέει ο ίδιος, το fund του είναι αρκετά μεγάλο για να αντέξει τους κραδασμούς της αβεβαιότητας που προκαλεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου εντάσσονται, άλλωστο, στο γενικότερο στόχο του fund της Lego να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του, το οποίο πέρυσι μεγάλωσε κατά 14%, στα 1,2 δισ. δολάρια. Το fund εξετάζει επίσης αντίστοιχες κινήσεις και στις αγορές της Γερμανίας, της Ελβετίας, αλλά και σε άλλες περιοχές στη Βρετανία.

    «Μπορεί το 2018 να επικρατεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα από ό,τι υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι κάποιος σαν εμάς μπορεί να κάνει καλές μακροπρόθεσμα επενδύσεις», λέει ο Sorensen, συμπληρώνοντας ότι το fund του, το οποίο έχει την έδρα του στη Δανία, προτιμά ακίνητα με δυνατότητες ανάπτυξης.

    Ο πρόεδρος του fund Kirkbi, Kjeld Kirk Kristiansen, εγγονός του ιδρυτή της Lego Ole Kirk Kristiansen, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Δανία, χάρη ακριβώς στα διάσημα πλαστικά τουβλάκια, ένα από τα πιο διαχρονικά παιδικά παιχνίδια που έχουν υπάρξει ποτέ. Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η περιουσία του υπολογίζεται γύρω στα 5,3 δισ. δολάρια.

    Ο Kjeld Kirk Kristiansen

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τη… σκόνη του Bernard Arnault έφαγε ο Ortega των Zara

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρεοκόπησε πασίγνωστη εταιρεία υποδημάτων



    ΣΧΟΛΙΑ